Målfesten ligger runt hörnet. Det är iallafall min tanke när Färjestad och HV71 drabbar samman i den tredje kvartsfinalen efter att båda lagen har vunnit sina inledande bortamatcher. Jag kommer spela över 5.5 mål till 2.50 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport med en flatinsats i vanlig ordning.

Den första matchen vann HV71 med 2-1 efter att ha avgjort på övertid. I den senaste matchen så kvitterade Färjestad matchserien genom en 3-1-seger i Kinnarps Arena. Två målsnåla matcher, nu tror jag att det är dags för den trenden att brytas med ett riktigt målkalas. Över 5.5 mål spelas till 2.50, vill man vara lite mer på den säkra sidan kan man spela över 4.5 mål till över 1.70 på diverse bolag. Men personligen gillar jag över 5.5 mål mer till 2.50.

I de två inledande matcherna har det varit fruktansvärt mycket utvisningar. Men trots makalöst mycket utvisningar så har det inte ramlat in så många mål i specialteams. Jag tycker det är dags för variansen att vända ikväll. Färjestad var seriens absolut bästa lag i powerplay och om HV71 fortsätter ta mycket utvisningar så kommer det snart att ringa rejält i deras kasse. HV71 har nämligen ett mycket svagt boxplay, med endast 77%. Färjestad har hittills gjort två kassar i PP samtidigt som HV71 gjort ett mål i PP. Eftersom båda lagen lyckats göra mål i PP så bör självförtroendet trots allt finnas där även fast procenten i powerplay under slutspelet varit sisådär.

Färjestad är dessutom det laget i SHL som gjort överlägset flest mål i SHL, Färjestad är riktiga målmaskiner och det kommer nog snart att bevisas även i slutspelet. HV71 är även dem ett målrikt lag. Det är bara en tidsfråga innan målen kommer spruta in mellan dessa två lag. Över 5.5 mål till 2.50 är ett överodds som vi endast bjuds på för att de två tidigare matcherna varit målsnåla. I den första matchen mellan dessa två lag, så var oddset på över 5.5 mål runt 2.25 gånger pengarna, det anser jag vara ett mer rimligt odds, vi sitter riktigt bra på detta spel.

Match: Färjestad - HV71
Spel: Över 5.5 mål
Odds: 2.50
Insats: Flat
Bolag: Unibet , LeoVegas , 888sport
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip