HV71 och Frölunda ska mäta sina krafter en sista gång innan det är dags för slutspelet denna säsongen. Eftersom varken HV71 eller Frölunda har jättemycket att spela för så tror jag att det blir en rätt så avslappnad match som kanske kan bädda för en hel del mål? Spelet blir över 4.5 mål hos FastBet och Bethard med en flatinsats till oddset 1.78.

HV71 har haft det riktigt tungt på slutet med oerhört många förluster. I de nio senaste matcherna så har det blivit hela åtta förluster och nu måste man verkligen försöka hitta en seger mot Frölunda för att inte gå in i slutspelet med huvudet nere i sanden. På det viset är det en viktig match för HV71. Dessutom är det givetvis viktigt för HV71 att försöka hålla sin åttondeplats som skulle innebära att man får spela åttondelsfinal med hemmaisfördel. Utöver det så betyder denna match inte speciellt mycket för HV71. Av den anledningen tror jag det kan bli en rätt så avspänd match med två lag som verkligen vågar spela ut.

Frölunda är i lite liknande situation i serien. Man ligger på tredje plats i serien och för att man antingen skulle lyckas komma tvåa eller fyra så måste något riktigt extraordinärt hända, det tror jag inte sker. Frölundas form går verkligen inte att jämföras med hemmalagets. Sedan Frölunda slog Munchen i CL-finalen har segrarna haglat in, totalt åtta segrar i de nio senaste matcherna. Frölunda mosar verkligen in mål den senaste tiden, med tanke på HV71:s iskalla form så kan det verkligen bli en tung kväll för HV71.

Med tanke på det jag varit inne på innan + att detta är ett riktigt prestigemöte så känns överspelet helt klart bra. Dessutom är historiken mellan dessa lag mycket talande. Denna säsongen har lagen möts tre gånger och samtliga gånger har det blivit fem mål eller mer, HV71 har vunnit två av dessa matcher, men som Frölunda spelar just nu blir det riktigt tufft för HV71. Överspelet ska i hamn!

Match: HV71 - Frölunda
Spel: Över 4.5
Odds: 1.78
Bolag: FastBet , Bethard
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip