Smålandsderby där HV71 gästas av serieledande Växjö. Jag tror på en härlig tillställning och tror på en del mål.

HV71 vann borta mot Örebro med 0-3 senast och man var bra i två perioder. I den tredje perioden pressade Örebro på ordentligt men lyckades inte få hål på en storspelande Åhman i kassen. Man har vunnit tre av de fem senaste matcherna och formen är okej, men ändå inte på topp.
Man ligger sjua i tabellen och jagar sjätteplatsen som ger en direktplats till kvartsfinalen och alla poäng är viktiga nu. På hemmaplan har man spelat rätt målrika matcher och 61-63 i målskillnad på 20 matcher är högt med tanke på att man på bortaplan har 46-43 på 21 matcher.
Enligt Rahm i HV71 så ställer man PW i kassen och jag ser inget konstigt med det, även om Åhman gjorde en riktigt bra match senast. Wärn är osäker till spel och Figren likaså.
Man är laget som drar på sig mest numerära underlägen i serien och samtidigt som man bara har 76% i boxplayprocent och möter ett Växjö som har 27,87% i powerplay och med det är ligans bästa lag i spelformen, så är nyckeln att man inte drar på sig utvisningar, vilket också siffrorna visar.

Växjö kommer från seger mot Mora med 7-2 där man i tredje perioden exploderade och gick från 2-2 till 7-2, där också gästande Mora bara lyckades skjuta två skott på mål. Formen är som vanligt inga fel på och man har vunnit fyra av de fem senaste där bara Djurgården lyckades knipa en seger efter att man kvitterat till 4-4 med fem sekunder kvar av sista perioden för att sedan avgöra på straffar.
Man besitter som jag tidigare nämnt ligans bästa powerplay vilket HV71 absolut ska ha i åtanke. Man ligger åtta i boxplaytabellen med 80.60%, vilket är okej, men ändå något hemmalaget bör kunna utnyttja någon gång under matchen.
Vi alla vet vilken offensiv man besitter och jag tror vi kan få se en del mål ikväll, även att bara en match av tre denna säsong gått över linan.

HV71 har på hemmaplan gått över linan i 16 av 20 matcher och har ett snitt på 6,1 mål per match. Växjö har på bortaplan gått över linan i 11 av 19 matcher och snittar 5,4 mål per match, och att vi får se färre än fem mål i denna match tror jag inte!

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 4u // TT