Finsk hockey på schemat ikväll och hemmastarka Helsinki gästas av Jukurit i en intressant match.

Helsinki går starkt just nu och man står på sex raka segrar och man ligger femma i tabellen. I 6-0 segern näst senast mot JYP så mötte man ett riktigt reservbetonat lag så det är ingen match jag väger in här.
Man är starka på hemmaplan och 19 segrar på 25 matcher styrker detta, samt har man en fin målskillnad på 83-49.
Formen på hemmaplan är sju segrar på de åtta senaste, och man siktar bara uppåt i tabellen.
I laget hittar vi Erik Thorell som leder lagets poängliga med 38 poäng. Vi hittar även Patrik Carlsson som kommer från Frölunda, och han har gjort 23 poäng för klubben. Miro Heiskanen spelar OS, men truppen känns så pass stabil att man är bättre än gästerna utan honom.

Jukurit är laget som gästar det formstarka hemmalaget ikväll. Man kommer med två segrar på de fem senaste matcherna, men inte lyckats vinna under ordinarie tid. Man ligger på plats 14 av 15 i tabellen och allt som heter slutspel är förmodligen kört. Nu är det att fortsätta spela fin hockey och man kan spela utan press, trots att det finns en teoretisk chans att man når slutspel.
Senast blev det en 3-4 förlust mot Ässät och man gjorde en rätt bra match, där Zach Buddish som vanligt levererar.
Det är sällan man förlorar med några större siffror och förutom 4-2 förlusten näst senast får man gå tillbaka till 1 December för att hitta en förlust som är med mer än ett mål.

Jag tror inte hemmalaget lyckas skaka av sig gästerna. Men jag tror att hemmalaget vinner och kommer gå på ett lite udda spel.

Speltips: 1 + BTTS och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip