Allettan börjar sitt playoff denna torsdagkväll och i denna match ställs Kalix mot Hudiksvall där jag tycker det ska vara klar skillnad.

Kalix slutade trea i denna norra serien i grundspelet där man hade Piteå och Östersund framför sig. Ärligt talat så tycker jag inte det finns många fler lag i den serien som mäter sig med flera övriga serier då skillnaden på lagen i norra serien oftast är gigantisk. Man tog sig till allettan där man slutade på plats sju av tio med sex segrar på 18 matcher. Man tog lika många poäng hemma som borta och man visade att man inte tillhör de bättre lagen i division ett, och när lag som Borlänge och Västerås tillkom så hade man inte mycket att sätta emot.
Formen är inget vidare och man står på sex raka förluster inför denna matchserie, och formen vara måste på topp för att man ska hålla jämna steg med gästerna.

Hudiksvall hade man lite förhoppningar på denna säsong och allt började riktigt lovande. I grundserien så slutade man tvåa bakom Huddinge, och man hade 83-36 i målskillnad vilket är riktigt bra. Man vann 17 av 22 matcher och man hade enbart två förluster efter ordinarie tid.
Nu var det dags för allettan att dra igång och nu får man möta lag som Kristiandstad, Kallinge/Ronneby och återigen Huddinge, och det stora testet för laget började nu. När 18 matcher hade spelats slutade man femma i tabellen, fyra poäng från en direktplats, och det hade man såklart som mål med tanke på vilket trupp man har. Istället tog Vimmerby tredjeplatsen och det var en överraskning för mig.
Man avslutade dock med att slå Kristianstad på bortaplan med 1-2 efter att Axman avgjort i powerplay, och man går in i denna matchserie med skön vind i ryggen. Man ska även tänka på att den södra allettan håller en högre klass än den norra, så man har fått möta tuffare lag.

Jag tror Hudiksvall tar denna första match, och jag tycker att 1.90 är ett riktigt fint odds och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip