Kanada - Ryssland

Nu drar allvaret igång och vi får en riktigt het tillställning då favorittippade Kanada ställs mot Ryssland i den första semifinalen i World Cup 2016!

Kanada har kört över exakt allt motstånd i denna turnering hittills. Man var enorma favoriter inför turneringen och man har inte gjort några fans besvikna. Efter 6-0 i öppningsmatchen mot Tjeckien följde man upp med en 5-2 vinst mot flopplaget USA. Man avslutade med att vinna gruppfinalen mot Team Europe med 4-1 och det går inte att göra något annat än att ta av sig hatten åt detta fantastiska hockeylag. Man har en fantastisk mix av rutinerade och spelskickliga spelare, samtidigt som man har en enorm djup i laget med 4 ”förstafemmor” i laget.

Ryssland har hårt pressade efter att man föll mot Sverige i öppningsmatchen med 2-0. Man ställdes i en måstematch mot snabba och skickliga Team North America och man va tvungen att fixa en vinst. Man släppte in första målet i matchen med efter att studsarna studsat med ryssarna kunde man rycka ifrån till en 4-1 ledning. Matchen slutade 4-3 och efter att nordamerika ”tappade” 1 poäng mot Sverige hade man allt i egna händer om man skulle ta semifinalplatsen. Allt som krävdes var en vinst mot jumbon Finland och det fixade man utan större problem då man vann med klara 3-0.

Nu är det slutspel och matcherna som verkligen räknas. Kanada är såklart storfavoriter och man bör vinna och ta sig till final på hemmais, MEN jag måste lägga ett varningens finger. Man har kört över allt motstånd, men detta ryska lag är ingen barnlek. Det kommer vara det bästa laget man ställs mot (Ja Europa har varit bra, men ryska laget är ett bättre lag) denna turnering och jag anser att det inte borde va så lätt och kliva in och bara sopa mattan av detta hårt kämpande lag. Jag kommer därför ge ryssarna chansen här och jag ger de ett handikap på 2 mål.

Nattens spel blir alltså

Ryssland Hcp +2.0 mål (Asian Hcp) @ 1.71 hos Unibet med 3/6 units

Detta innebär att vi vinner på spelet om det blir rysk vinst och förlust med 1 mål. Om Ryssland förlorar med exakt 2 mål får vi insatsen tillbaka och förlust på spelet om de förlorar med 3 mål eller mer.

Jag tippar 3-2 till Kanada.

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip