Semifinal två i OS spelas mellan Kanada och Tyskland, där de sistnämnda är ett stort utropstecken i turneringen, men här tar väl ändå sagan slut?

Kanada öppnade med en 1-5 seger mot Schweiz, och så långt var allt frid och fröjd. I matchen efter blev det dock en tung förlust mot Tjeckien med 2-3 på straffar och man visade ändå att man är mänskliga. Sedan blev det ytterligare en seger med 4-0 mot Sydkorea, och man var i kvartsfinal, där man ställdes mot Finland. Det var en tät match som man tillslut vann med 1-0 efter att Noreau gjort det avgörande målet i början av tredje perioden. Detta är en back som till vardags spelar i Bern, och han har varit en av de klart bästa spelarna i Kanada, då flera av de bättre KHL-spelarna har mer att bevisa. Man har turneringens näst bästa trupp bakom Ryssland, och ner till Tyskland ska det skilja en hel del, och i detta läget av turneringen tror jag att man visar det.

Tyskland är helt klart turneringens skrällgäng hittills. Man började med två raka förluster i gruppspelet mot Finland och Sverige för att sedan vinna sista gruppspelsmatchen mot Norge på straffar. I åttondelsfinalen ställdes man mot Schweiz och detta var en match som gick till förlängning där man senare kunde avgöra tidigt. Kvartsfinalen spelades mot Sverige som många inte missat. Sverige började riktigt bra och hade ett klart spelövertag, sedan var det dags för Everberg att ta utvisningar och man gör 0-1 och 0-2 på kort tid vilket också står sig efter två perioder. I tredje är det dags att jaga för Sverige och man gör 1-2 genom Lander, dock kommer 1-3 rätt omgående och det känns kört igen. Man kommer dock tillbaka och gör både 2-3 och 3-3 inom loppet av en minut, och tyskarna får svettas rejält. Tyskland avgör senare i förlängning efter ett slarvigt försvarsspel från Sverige och skrällen var ett faktum.
Det finns ett stort frågetecken inför denna matchen och det är orken hos laget. De tre senaste matcherna har alltså gått till övertid eller straffar, och det är extra minuter som man hellre lägger på vila, och det kan kosta en hel del såhär sent på turneringen.

Kanada håller högre klass än vad man mött hittills, och med tanke på att man har haft en tuff resa fram hit så borde de ta stopp, och jag litar på att Kanada löser en bekväm seger.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 4u // TT