Vi har kommit fram till åttondelsfinaler i ryska VHL, och i detta möte ställs fyran Karaganda mot Metallurg Novokuznetsk som landade på en trettondeplats i tabellen, och jag håller absolut inte med bolagen här.

Karaganda slutade som sagt fyra i tabellen och man gjorde det bra. Mitt tanke var dock att man skulle sluta på en topp tre placering, vilket man inte lyckades med. Man gör ändå en helt okej grundserie, och "helt okej" kan tyckas hårt för ett lag som kom fyra, men laget är så pass bra att man kan vinna slutspelet också.
Normalt sett brukar man vara starka på hemmaplan, och denna säsong var inget undantag. Nu vann man 16 av 26 matcher och hade en målskillnad på 74-51, och det var 21 mål mer insläppta än förra säsongen, men då hade man 30 insläppta på 25 matcher och var galna på hemmaplan. Nu har man dock fler poäng borta än hemma denna säsong där man vunnit 17 av 26 matcher.
Ska vi summera detta så har man 33 segrar på 52 matcher och man släpper in strax över två mål per match, så man gör det fortsatt riktigt bra, men kan ändå snäppa upp något steg till.

Metallurg Novokuznetsk kom på plats 13 i tabellen och man hade nio poäng tillgodo på laget som knep den sista platsen. Man ligger i skiktet bakom de bästa lagen och man skulle kunna sortera ut dem i 1-4, 5-9, 10-16 om man nu skulle lägga upp olika skikt på lagen som är kvar. Man vann 27 av 52 matcher under säsongen och på bortaplan vann man tolv av 26 matcher med en målskillnad på 61-67, och man var klart starkare på hemmaplan under säsongen.
Man har en del bra spelare och då tänker jag främst på Romantsev som leder den interna poängligan rätt klart, och ska man jämföra med hemmalaget så har man inte alls samma bredd, och lyckas inte toppspelarna producera så kommer man inte vinna matcher.

Hemmalaget står i 1.88 hos Coolbet och det tycker jag är väl högt, och jag blir förvånad om det står sig när vi närmar oss nedsläpp.

Speltips: 1 och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip