Karlskoga har förlorat båda matcherna i semifinalen mot HV71, och trots att det nu är hemmaplan så bör man återigen väga för lätt.

Karlskoga slog ut Mora med 4-1 i matcher i kvartsfinalen vilket gjorde att man tog sig vidare till semifinal, och där väntar tuffast möjliga motstånd i HV71.
I de två första matcherna i Husqvarna Garden så har det blivit förluster med 2-1 och 5-2, vilket gjort att man har en rejäl uppförsbacke.
Nu väntar första hemmamatchen och man kommer vilja visa fansen att fortfarande tror på att man kan gå hela vägen.

Defensivt så har man varit bra under säsongen då det bara var HV71 som släppte in färre mål i grundserien, men det skiljde bara ett mål.
Framåt har man spelare som Björklund, Rekonen och Lilja, men offensivt har man haft det svårt i denna matchserie, och känslan är att man trots hemmaplan får det för tufft.

HV71 vann grundserien och efter det väntade Västervik i kvartsfinalen, något som inte visade sig vara ett hinder då man vann med 4-1 i matcher, och i flera matcher var det klasskillnad.
Man har även skaffat sig en 2-0 ledning i denna matchserien, och just i slutspelet har man verkligen visat vilken klass man håller.
Nu är det första bortamatchen som gäller men det har man under säsongen visat att det inte är några problem då man var grundserien bästa bortalag.

Laget är på en helt egen nivå i ligan då man har en ruskigt bra spets i spelare som Huhtala, Vesel, Powell, Forsberg och Kelleher, och den förstnämnda stod för ett hattrick i den senaste matchen.
Att man har namn som Davidsson, Törngren och Davidsson i en fjärdekedja säger också en hel del om bredden som finns i laget, och kommer man bara upp i normal nivå så ska man vinna även denna matchen.

Karlskoga är ett bra lag och det har man visat under säsongens gång. Man är dock inte på samma nivå som HV71, något som också visat sig under säsongen då man bara vunnit en av sex matcher mot gästerna, och här tror jag att HV71 återigen visar sig starkast och kopplar ett järngrepp om matchserien.

Speltips: 2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip