Full omgång i hockeyallsvenskan under måndagen. I matchen mellan Karlskrona och AIK har jag hittat ett spel, häng med.

Karlskrona ligger på en sjundeplats i serien vilket betyder att man i allra högsta grad slåss om en plats bland de åtta bästa. Man har Södertälje jagandes två poäng bakom. Tingsryd som ligger nia har fyra poäng upp, så det gäller att man inte börjar tappa enkla poäng om man ska hålla undan.
Man kommer från två raka förluster där man förlorat med 6-2 mot Karlskoga och 2-0 mot Västervik. Båda förlusterna har kommit på bortaplan, och där har man haft det kämpigt då man bara vunnit 7/20 matcher.
Nu är det hemmaplan igen och där har man vunnit 11/18 matcher, så man är helt klart starkare hemma.
Formen på hemmaplan är också riktigt bra då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna, där en av seger var med 3-0 mot serieledande Björklöven. Nu väntar jumbon på hemmaplan, och man bör vara numret större.

AIK fortsätter att förlora sina matcher och nu är man uppe i tio raka förluster. I åtta av matcherna har man inte fått med sig poäng, vilket betyder att man bara plockat två poäng under dessa tio matcher.
Senast blev det förlust hemma med 1-3 mot Södertälje, ett lag som hade en del skadebekymmer.
Man är klar jumbo i serien med sina 24 poäng på sina 38 matcher då man man hela 14 poäng upp till nästjumbon.
Truppen håller riktigt svag klass överlag, och man både gör klart minst mål framåt samtidigt som man släpper in klart flest mål.
Jag ser ingen vändning på eländet och här tror jag inte man har något med segern att göra.

Karlskrona är starka på hemmaplan, och med tanke på hur jämnt det är i tabellen så är detta en match man måste vinna, och det tror jag att man gör.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Nordicbet eller Betsafe // TT

This is the stats tab
This is the post tip