För den som kikade i bloggen i måndags kunde läsa dessa rader om angående Karlskrona v Timrå:

"Vi har ett bensinstopp modell värre för Karlskrona, om vi tittar resultatmässigt. Tycker ändå att de gjorde rätt bra matcher borta mot Malmö och Västerås, även om poängen i det stora uteblev.
Nya trassel här. Man har fortfarande en del skador att brottas med, och nu också den superviktige Nick Angell avstängd"

KHK fick då valsa omkring på tre femmor under matchen vilket inte alls gick vägen.
De tio första minuterna under den första perioden så orkade man sätta lite tryck på Timrå, sedan gick det inte alls under den trista och nattsvarta 0-3 förlusten.
Man grundlade segern i den andra perioden medan man i den tredje bara såg till att bevaka ledningen. Vilket 9-1 i skott till hemmalaget skvallrar om.
Karlskrona är inne i en hemsk period nu. Fyra raka nollpoängare. Endast två segrar över de tio senaste matcherna.
Då kan man antingen se det med nedböjda huvuden - eller med fanan högt basunera ut budskap om att allt är frid och fröjd. Så som på twitter strax efter förlusten senast:

Karlskrona HK ‏@KHKofficiella 20 tim
För första gången någonsin är klubben klar för PO till SHL. En milstolpe i KHK:s unga historia - fantastiskt.
#khk
Visa Svara Retweeta Favoritmarkera Mer

Det går att säga lite vad man vill om det där. Den stämmer ju, i och för sig, men det borde väl någonstans finnas en liten besvikelse att man inte höll hela vägen över topp-3. För där är det kört nu.
Och nog fan om inte den där tweeten säger mer än vad man tror. Att KHK nu börjar ladda musklerna, läka sin sargade trupp för det intensiva play of som snart är på intågande.
Man saknar fortfarande många spelare. Där den värsta jobbposten kanske är Nick Angell som fortfarande är avstängd. Saknas enormt över hela banan.

Djurgården ångar på. 18 poäng på de sex senaste matcherna blir med min gymnasiematte full pott.
Inga nämnvärda skadebekymmer (i förhållandevis till motståndarnas) och den där jakten på Hofors på rätt sida av strecket är nu så intensifierat att Dif i skrivande stund är, i min värld, är gigantiska favoriter till den där tredje och sista kvalserieplatsen.

Ett hinder på vägen är alltså ett skadedrabbat och tröttkört Karlskrona. Som redan nu tycks vara halvnöjd med vad de har presterat.
2,25 på att Djurgården löser poäng 21 av 21 på de sju senaste, det håller jag som klart troligt.

This is the stats tab
This is the post tip