Winning Group Arena i Brno bjuder på tjeckisk hockey under fredagen och här får vi se Kometa Brno ta emot Ceske Budejovice och min teori inför nedsläpp är att denna tillställning kan ge många mål.

Hemmalaget är just nu placerade på en åttondeplats i tabellen och noteras för 52 poäng efter 35 matcher spelade. Målskillnaden för Kometa Brno är 99-100 och totalt har de passerat över 4,5 mål i 22 av 35 ligamatcher. Som hemmalag är det tio av 16 matcher som passerat samma mållina så här långt, men nu ställs de mot ett lag som de jagar och denna match lär de vilja lämna med full pott för att ha chans att avancera uppåt i tabellen.

Ceske Budejovice är nämligen tabellsjua och har en poäng mer på kontot, det vill säga 53, men då har de också en match mindre spelad. Ser vi till antalet matcher de passerat med över 4,5 mål så är det 25 av 34 totalt och som just bortalag är det 13 av 16 som passerat samma mållina. Gästerna kommer till spel här med tre raka segrar i bagaget och av deras fem senaste är det tre av dessa som gått över 5,5 mål.

Senast lagen möttes så agerade Ceske Budejovice hemmalag och då vann Kometa Brno med uddamålet, 3-2.
Senaste gången som Kometa Brno hade Ceske Budejovice på besök blev det bortaseger, då med 1-4.

Hur många mål blir det nu? Över fem är min idé.

SPELTIPS
Över 5 mål (asian) till 1.69 hos Bethard .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip