Onsdagen bjuder på sex matcher i hockeyallsvenskan och här har jag hittat ett spel i matchen mellan Kristianstad och Västervik.

Kristianstad är jumbo i serien då man spelat ihop 33 poäng på 38 matcher, ett snitt som inte ens är en poäng per match, och det är en riktigt svag siffra.
Samtidigt är man också det laget som gjort minst antal mål i serien då det bara blivit 85 stycken, vilket blir strax över två mål per match, och då är det självklart svårt att vinna matcher.

Man kommer från en 2-1 förlust mot Vita Hästen i en rätt jämn match där man ändå fick iväg 29 skott. Man visade dock fortsatt att man är alldeles för klena framåt, och effektiviteten måste upp rejält för att man ska kunna vinna matcher.
Formen är inte alls bra och kikar man på de tio sista matcherna så har man bara vunnit två av dessa då Tingsryd och Väsby besegrats, och nu är svårighetsgraden något tuffare.

Truppmässigt så har man ett av de svagaste lagen i serien då det förutom Miketinac, Borvik, Levin och Flood ser det väldigt klent ut.
Hemmaplan i denna matchen är en fördel då man tagit 24 av sina 33 poäng på just hemmaplan, men jag tror ändå att man väger för lätt här.

Västervik är ett av seriens formstarkaste lag för tillfället då man tagit fyra raka segrar på slutet.
Näst senast så slog man Almtuna hemma med 1-0 efter att Marmenlind i kassen gjort en riktigt stabil insats, precis som hela laget.
Nu senast så imponerade man stort när man slog serietvåan Karlskoga på bortaplan med 4-7, och det efter att man återigen gjort en riktigt bra insats.
Kapla stod för fyra assist i matchen samtidigt som Liljegren stod för två mål och en assist, och de gjorde en riktigt bra match.

Man har ett nyförvärv i Budish som nu gjort tre matcher för laget och han har sett riktigt bra ut då han gjort 1+3 hittills, och där har man spetsat till offensiven ytterligare.
I övrigt finns det en del vassa spelare i Kapla, Liljegren och Hagelin för att nämna några, så det finns en hel del kvalitet i laget.

Defensivt så är man ett av de bästa lagen i serien då man bara släppt in 92 mål hittills på sina 38 matcher och det är bara Timrå som släppt in färre mål. och då man möter ett offensivt svagt Kristianstad så bör man ha bra chans att gå segrande ur denna matchen.

Kristianstad har ett av seriens svagaste lag och då man ställs mot ett Västervik som imponerat på slutet så tror jag att man får det riktigt tufft i matchen, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip