Det är dags för match mellan Leksand och Frölunda. Leksand går rätt knackigt, samtidigt som Frölunda har hittat tillbaka på rätt spår igen efter en sämre period. Det känns som att Frölunda är det klart hetare laget här och jag kommer därför spela Frölunda till 2.31 hos Noridcbet med en flatinsats.

Leksand kommer till matchen med en seger i ryggen, men trots det så tycker jag mig se en negativ trend hos hemmalaget. Man slog visserligen Växjö med 2-3 på bortais och knep bonuspoängen, starkt mot ett Växjö som toppade tabellen inför matchen. Leksand var dock illa ute flertalet gånger under matchen och får vara mycket glada över poängen som man tog. Leksand har inte vunnit under ordinarie tid sedan den 21 januari då man slog Frölunda. Fem matcher har gått och ingen seger under ordinarie tid. Man har dessutom haft ett förhållandevis enkelt spelschema så man borde verkligen ha tagit någon trea. Nej, det känns inte som att Leksand riktigt är där för stunden och ska vi hitta en seger på hemmais under ordinarie tid så får vi gå tillbaka till 2020. Det är inte mycket som talar för att Leksand vinner detta.

Frölunda har, som jag var inne på i början, haft en tung period den senaste tiden. Man hade en förlustsvit på tre raka matcher där man inte tog en enda poäng. Men som storlag alltid gör så har Frölunda rest sig och är nu åter tillbaka på vinnarspåret. Två raka segrar gör att man ligger på fjärde plats i tabellen och man har gett sig själva ett mycket fint utgångsläge inför sluttampen av grundserien 20/21. Frölunda har i de två senaste matcherna mosat först Brynäs med 7-3 och nu senast smällde man in sex kassar borta mot Örebro när man vann med hela 6-3. Målformen är brutal och det bådar inte gott för Leksand. Ett hett Frölunda mot ett semi-kallt Leksand känns bra på förhand.