Dags för match nummer två mellan Leksand och Mora i den så oerhört viktiga serien om vilket lag som ska avancera upp till SHL kommande år. Det första mötet lyckades Leksand vinna med otroliga 5-2 på bortais mot Mora. En målrik match då, jag tror återigen på en mycket målrik match och kommer därför spela över 5.5 mål till 2.30 hos William Hill med en flatinsats.

Slaget om Siljan, en match som alla hockeyintresserade riktar ögonen mot. Så oerhört mycket prestige som finns i detta möte samt vikten av att avancera till SHL eller att åka ner i Hockeyallsvenskan att harva gör att det är så nervkittlande på förhand. Eftersom det är så mycket prestige i dessa matcher så blir det även väldigt tufft spel, den förra matchen fick vi verkligen se det. Det haglade utvisningar genom hela matchen. Mora drog på sig ÅTTA utvisningar samtidigt som Leksand drog på sig ELVA utvisningar, så oerhört många utvisningar, så hur många mål i powerplay? I normala fall kanske det borde bli åtminstone tre mål på 19 utvisningar men i denna matchen blev det NOLL mål i powerplay. Detta är inte därför att dessa lag har oerhört bra boxplayspel och inte heller för att man har dåliga powerplay. Allt detta handlar om varians, varians som kommer jämna ut sig över tid, med det menar jag att vi kommer få se en hel del mål i powerplay om det skulle fortsätta såhär, inför denna fight ser jag inte några tendenser på att utvisningarna kommer fortsätta hagla. Jag tror på en väldigt hård match där båda lagen vill visa vilka som bestämmer så vi har nog en väldigt tuff match att vänta.

I förra mötet blev det som sagt sju mål varav ett mål kom i öppen kasse. Om vi räknar bort det målet så har vi sex mål i spel fem-mot-fem. Sen borde vi ha fått sett minst tre mål i powerplay så för mig är det ganska troligt att vi kommer få se en hel del mål, jag anser att 2.30 på över 5.5 mål är aningen för högt.

Match: Leksand - Mora
Spel: Över 5.5 mål
Odds: 2.30
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.30

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip