Det är dags för en superhet match på förhand mellan Leksand och Oskarshamn. Det är en superhet match av den anledningen att detta är en match mellan två lag som verkligen har extremt mycket att spela för såhär i slutskedet av grundserien. Leksand slåss för att försöka komma top-6 i tabellen vilket skulle innebära en direktplats till kvartfinalerna samtidigt som Oskarshamn slåss med näbbar och klor för att försöka undvika att hamna under strecket. Det sistnämnda tror jag dock för Oskarshamns del kommer att bli en verklighet. Leksand känns alldeles för starka här och jag kommer således spela den raka ettan till 1.79 gånger pengarna hos Nordicbet .

Leksand kommer till matchen med en fruktansvärt fin form. Det har blivit hela åtta segrar i Leksands nio senast spelade matcher. Dessutom har man för stunden en tre matchers lång vinstsvit där man slagit Brynäs gånger två samt Djurgården. Nu går man för fjärde raka och en seger i denna match skulle skjuta Leksand i tabellen från en nu sjundeplats till en eventuell femteplats. Det är precis där Leksand vill hamna, så man kommer givetvis gå 100% i denna matchen för att ta alla tre poäng. Jag tycker Leksand sett oerhört fina ut den senaste tiden och tycker således även att ett odds på hemmalaget tilll 1.79 är alldeles för högt mot ett Oskarshamn som verkligen har kniven mot strupen. Det är klasskillnad i detta möte, kommer Leksand upp i nivå så vinner man enkelt.

Oskarshamn har som jag var inne på nyss, verkligen kniven mot strupen. Det är Brynäs som Oskarshamn slåss mot i första hand och i skrivande stund så ligger lagen på exakt samma poäng inför slutspurten av grundserien. Oskarshamn ligger dock precis ovanför strecket på grund av bättre målskillnad. Brynäs har ett lite enklare spelschema än vad Oskarshamn har så goda råd är verkligen dyra för Oskarshamn just nu. Oskarshamn har under de åtta senaste matcherna haft ett tydligt poängmönster, man har vunnit varannan match man spelat. Så om man ska lita på mönstret så ska man spela på Oskarshamn att vinna ikväll, men sånt tror inte jag på. Detta vinner Leksand.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip