Linköping och HV71 ska göra upp i ett hett möte, ett möte jag tror kan sluta med en hel del mål då läget hos gästerna är annorlunda mot senast.

Linköping förlorade senast mot Skellefteå med 1-3, en match man tog ledningen i. Formen är ändå bra och man har vunnit tre av de fem senaste och poängen är sjukt viktiga nu när serien är så jämn. Nick Sörensen gjorde lagets ända mål mot Skellefteå och jag tycker det är en spelare som håller bra klass. Man har även Andrew Gordon som också är giftig framåt, men fler kan nämnas. Nog om LHC då spelet fokuseras på HV71.

HV71 kommer från en 2-3 förlust mot Växjö där man kvitterade till 2-2 med 2.16 kvar av matchen, man lyckades dock släppa in 2-3 med 22 sekunder kvar av matchen och man fick kliva av isen utan poäng. Två av de fem senaste matcherna har slutat med seger och formen är okej.
I matchen mot Örebro som man vann med 0-3 så ställde man Åhman i kassen och han tog vara på chansen och räddade samtliga 33 skott han fick på sig, och visade att han kan spela på en bra nivå. Nu är det Åhman som ska vakta kassen igen och Östman får vara backup då PW saknas.
Jag tycker verkligen Åhman gjorde en fin insats mot Örebro, men jag ställer mig frågan till om han lyckas fortsätta storspela även här då jag tror det kan komma ett bakslag efter succén senast. Han är trots allt orutinerad i sammanhanget och nu ska man åka upp och möta ett heltaggat Linköping på bortais, och jag tror man kan få se en skakigare Åhman.

Betsson ger 1.86 på över 4,5 mål och det tycker jag är generöst med tanke på målvaktssituationen hos gästerna, och jag måste trycka in lite polletter här!

Speltips: Över 4,5 mål och jag kliver in med 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip