Alla matcher i SHL är viktiga just nu och i matchen mellan Linköping och Rögle är det ingen skillnad.

Linköping ligger sjua och man kommer från en förlust mot Mora efter straffar. Man har spelat något bättre på hemmaplan, framförallt offensivt då man gjort klart fler mål. Nu är det hemmaplan och resten av matcherna är oerhört viktiga då det skiljer så pass lite mellan många placeringar i tabellen.
Man är bra i powerplay och har runt 22% vilket gör att man ligger femma i den spelformen, och där kan man hota Rögle som inte alls spelat bra i boxplay där man bara har 74%, och att det trillar in mål i spelformen är sannolikt.

Rögle kommer från en 5-2 seger mot Örebro och man har vunnit tre av de fem senaste matcherna. Zaar är stekhet med sina tio poäng senaste sex matcherna, och där får hemmalaget hålla koll. Bertov och Jonsson vilade från isträningen och status där är oklart.
På bortaplan så läcker man klart mer bakåt än på hemmaplan och man snittar 3 insläppta mål per match.

Jag kommer att gå på överspelet här och en faktor är att Linköping gått över 4,5 i 14/20 hemmamatcher medans Rögle gått över linan i 13/20 matcher, men jag tror även på en underhållande match där gästerna kan få problem om man tar för mycket utvisningar.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip