Innan vi kliver in i landslagsuppehållet så har vi en lördag och ett par matcher att beta av. Jag kommer kika lite på matchen mellan Linköping och Skellefteå där ett av lagen har klart sämre form än det andra. Linköping stod för en mäktig vändning senast mot Oskarshamn och har självförtroendet på topp.

Linköping var det längesen jag inkluderade i någon av mina rekar om jag inte missminner mig. De gångerna jag haft dem på tal så har det varit ett speltips där dem ska förlora matchen. Denna gång kommer jag istället backa detta Linköping som faktiskt den senaste tiden spelat väldigt bra. Senast låg man under med 4-2 inför sista perioden mot Oskarshamn, men gör fyra mål i period tre och vinner med 4-6. Otroligt starkt och man visar än en gång att det offensiva spelet är en av seriens bästa om man ser till antalet gjorda mål. Man ligger på plats nio i tabellen, men har faktiskt gjort näst flest mål i serien efter Färjestad. Problemet har varit i egen zon där det långa stunder ser helt bedrövligt ut. Man har förbättrat sig sedan de första veckorna av serien, men har fortfarande lite att jobba med. Formen är dock god och har en uppåtgående kurva. Lance Bouma har kommit in och balanserat upp lagets tredjefemma. Anthony Greco väntar fortfarande på debut och förhoppningsvis får vi se honom i denna match. Hemma i Linköping har laget varit otroligt starkt och har tagit 17 av 21 möjliga poäng. Det är klart att man har bra chans mot ett ganska formlöst Skellefteå.

Skellefteås effektivitet är ett stort frågetecken

Detta Skellefteå lever väldigt mycket på sin målvakt Linus Söderström som helt klart har varit lagets viktigaste spelare den här säsongen. Offensivt har det egentligen inte alls fungerat, men trots det ligger man ändå fyra i tabellen. De senaste matcherna har dock ineffektiviteten blivit allt mer påtaglig då man gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna. Värvningarna man gjort har inte infriat förväntningarna och Oscar Möller går fortfarande skadad. Saknaden av rutinerade Jocke Lindström kanske ändå visar sig litegrann? I vilket fall så står man inför en tuff match nere i Linköping. Det är ett hemmalag i bra form som dessutom är väldigt starka hemma i sin borg. Det känns på något sätt som att SAIK är favoriter för att dem är just Skellefteå, inte för hur dem faktiskt presterar på isen. I grund och botten är de såklart ett bra lag, men man har trots allt en sviktande formkurva. För mig är valet givet här och ska dem vinna så behöver Linus Söderström göra en dunderinsats.

LHC är i bra form och starka på hemmaplan. Valet av spel är givet för mig och vi kliver in med en insats lite över medel här till ett väldigt fint odds. Som de flesta gångerna så väljer jag moneyline-marknaden till ett odds av 2.12 hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip