Dags för slutspel och vi börjar med åttondelar. I den första åttondelen som jag kommer skriva om mellan Luleå och Brynäs är det fördel Luleå på grund av deras hemmaisfördel, men jag tror Brynäs kan vända den fördelen snabbt och kommer spela Brynäs moneyline hos Unibet till 2.70 med en flatinsats.

Som sagt, dags för slutspel, nu kan allting hända. Det känns på förhand som att denna matchserie kommer vara väldigt jämn. Jag hoppas att Luleå drabbas av lite panik att man känner att man måste vinna sin första hemmamatch mot Brynäs, för man vet att om man förlorar så kommer man behöva spela en match om liv och död på bortais mot Brynäs på onsdag och det är något som man självklart inte vill. Brynäs har en lite "skönare" sits mentalt. Man vet att om man förlorar denna matchen så får man spela hemmamatch på onsdag och kan då vända tillbaka serien till oavgjort. Samtidigt ser man nog sin chans att ta initiativet att ta ledningen i serien direkt här med en seger.

Detta är två väldigt jämna lag men oddsen är verkligen inte jämna inför denna fight. Luleå är megafavoriter och det tycker jag är väldigt fel. Man får runt 1.50 på Luleå moneyline och det är inte ett odds jag gillar alls. Luleå och Brynäs har under säsongen blandat och gett båda två. Luleå slutade på en fin sjundeplats, en placering som jag tror Luleå är nöjda med. Brynäs dock, slutade på tionde plats och knep den sista biljetten till slutspelet, en bedrövlig säsong där man ändå belönas med en slutspelsplats. Det borde inte finnas någonting annat i Brynäs huvud än revansch.

De fyra mötena hittills mellan Brynäs och Luleå denna säsong har slutat med tre Brynäs-segrar samt en Luleå-seger. Samtliga Brynäs-segrar har dessutom varit förkrossande segrar med 4-1, 6-1 och 6-0. Det är inget snack om saken, Brynäs gillar att möta Luleå och det är såklart en fin känsla att gå in med inför denna otroligt viktiga åttondel.

Det är dessutom fördel Brynäs i specialteams, man är seriens bästa lag i BP samtidigt som Luleå ligger i bottenskiktet. När det gäller powerplay är inget av lagen vassa, men Luleå är snäppet vassare än Brynäs.

Jag är rätt säker på att det blir en jämn match idag och tror därför att spelet på Brynäs kan vara bra.

Match: Luleå - Brynäs
Spel: Brynäs moneyline
Odds: 2.70
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip