Luleå och Brynäs ska göra upp i Coop Norrbotten Arena under torsdagskvällen, och här tror jag att hemmalaget visar sig starkast.

Luleå öppnade säsongen på ett knackigt sätt då man bara vann en av de fem flesta matcherna, och ser man på tabelläget så ligger man på en sjätteplats, något man självklart inte är nöjda med.
På slutet har man dock ryckt upp sig då det har blivit tre segrar på de fem senaste matcherna, och i två av matcherna har man även hållit nollan.
Nu senast fick man med sig poäng borta mot Färjestad, och det efter att man visat upp ett starkt powerplay.

Nu är det hemmamatch för lagets del efter tre raka bortamatcher och just på hemmaplan har man varit starka då man vunnit fem av åtta matcher där man även bara släppt in 14 mål.
Truppen håller också en hög nivå med spelare som Omark, Tyrväinen, Lepistö och Honka för att nämna några, och i grunden är man det bättre laget i matchen.

Brynäs tillhör den nedre delen av tabellen då man ligger på en tolfteplats, och man har bara Timrå och Djurgården bakom sig.
Bortaspelet har varit den stora orsaken till tabellplaceringen då man hart stora problem på resande fot, och man har bara vunnit tre av tio matcher.

Till denna matchen kommer man med två raka segrar där man även senast vann på just bortaplan med 1-2 efter förlängning mot Malmö, och det lär vara skönt för laget efter tre raka förluster innan dess.
Man möter dock ett bra motstånd som även är starka på hemmaplan, och trots att man har en del bra spelare i laget så tror jag att man får det för tufft.

Luleå har det klart bättre laget i matchen och då man även får spela på hemmais efter tre raka bortamatcher så tror jag att man visar att man är det bättre laget, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip