Det är äntligen dags för SHL-matcher på tablån igen. Jag väljer att sätta tänderna i den absolut hetaste matchen, den mellan Luleå och Frölunda. Min känsla är att detta blir en målsnål tillställning. Jag kommer därför att välja ett underspel i matchen, jag spelar under 4.5 mål hos Nordicbet med en flatinsats till oddset 2.21.

Tabellen i SHL är så oerhört haltande så det är knappt värt att nämna hur lagen ligger till. Men Frölunda leder serien efter deras tretton spelade matcher, Luleå ligger på fjärde plats, fyra poäng bakom Frölunda, så man kan mer eller mindre säga att Luleå ligger bättre till. Oavsett så kan vi fastslå att det är en match mellan två riktigt bra lag som kommer vara med och slåss om SM-guldet denna säsongen.

Frölunda har denna säsongen varit oerhört starka framåt samtidigt som man mer eller mindre har haft en klanderfri defensiv. Totalt så har Frölundas matcher innehållit 4.77 mål i snitt. Luleå har verkligen varit oerhört målrika denna säsongen och det är mycket ovanligt för att vara Luleå de senaste säsongerna, deras matcher brukar vara målsnåla historier. Totalt har Luleås matcher innehållit 5.6 mål per match.

Jag tror att lagen kommer känna på varandra en del i inledningen av denna match och det bäddar givetvis för att ge oss ett bra utgångsläge på underspelet. Jag tycker att oddset är iallafall 10 punkter för högt på detta spel.

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip