SHL-PREMIÄR!!!

Idag smäller det, 15.00 är det dags för säsongens första match mellan Malmö och regerande mästaren Frölunda! Ett möte som jag tror bli jämnare än vissa tror. Jag håller ett varningens finger för Malmö och är faktiskt inne på att spela Malmö +0.5 till @2.01, men jag ska kolla över lite mer inför den matchen och skriver sedan på twitter om jag spelar Malmö eller inte. På twitter heter jag @SHLGrinder. Men den matchen jag tänker fokusera på i detta inlägget är matchen som börjar en timme senare, den mellan Luleå och Linköping. Där tror jag på överspelet. Jag tror överhuvudtaget att Linköping är ett lag att hålla koll på i år vad gäller överspel, otroligt fin off kombinerat med en rätt så dålig defensiv. Jag kommer spela över 4.5 mål i matchen till 1.781 hos Pinnacle med 3/5U.

Luleå:
I normala fall är Luleå inget lag som jag vill ha med i något slags överspel, men ikväll är det dags. Jag har sett några matcher under försäsongen med Luleå och det har ju minst sagt varit ett dåligt försvarsspel som jag sett. I mötet mot MODO exempelvis så släppte man "bara" in två mål men det hade kunnat varit så mycket mer om inte MODO hade varit så oerhört oskarpa i deras avslutningslägen. Idag möter Luleå ett lag som inte har några problem med att sätta dit puckarna så om inte defensiven sitter kan det bli riktigt jobbigt idag. Luleå har ju dessutom läckt en del bakåt under försäsongen men även tryckt dit några puckar. På Luleås fem senaste matcher har det blivit 6, 7, 4, 7 och 6 mål vilket är ett väldigt högt totalsnitt. Mot Linköping förra året gick totalt 2/4 möten över 4.5 mål, men jag tycker det är lite andra förutsättningar denna säsong och dessutom är det premiär, det är nog lätt att tänka lite får mycket framåt då för att man vill så mycket och då kan det mycket väl bli en hel del mål.

Linköping:
Linköping har haft en fin försäsong, man vann gruppen i CHL och det har överlag sett bra ut. Linköping hade ett makalöst målsnitt i sina matcher förra säsongen, ett målsnitt på 5.46 mål per match. Man var även det lag som gjorde näst mest mål i grundserien strax efter Frölunda. Så offensiven är det absolut inget fel på och den har man förbättrat i år. Nu har jag nästan bara pratat gott om Linköping och illa om Luleå, men ändå väljer jag överspelet. Varför? Jo jag anser trots alls att detta är en oerhört jämn match som det kan hända väldigt mycket i. Oerhört svårt att plocka ut en vinnare här tycker jag, det är väl hemmafördelen som talar lite för Luleå, annars tror jag på Linköping. Det var oerhört nära att jag spelade Linköping, men vågar inte utan väljer överspelet istället.

Match: Luleå-Linköping
Spel: Över 4.5 mål
Odds: @1.78
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 16.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip