Dags för SHL-lagen att spela sin första match 2020. Jag älskar denna period när höstsäsongen är slut och vårsäsongen börjar komma igång. Matcherna börjar betyda mer och mer och det märker man verkligen i matcherna. Jag kommer att välja ett spel i matchen mellan Luleå och Linköping. Jag tycker att hemmalaget ska kunna vinna denna matchen komfortabelt och kommer således spela Luleå -1.5 till 1.91 med en flatinsats hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

Luleå kommer till det nya året med tre raka segrar och 9/9 möjliga poäng och dessutom leder man SHL med fyra poäng framför Frölunda och Färjestad som ligger närmst bakom. Luleå känns så oerhört stabila i år eftersom man så oerhört sällan gör en dålig hockeymatch. Luleå är minst sagt värda att leda SHL när ni nu är 29 omgångar in i grundserien av SHL. Luleå är det sämsta laget i SHL när det kommer till powerplay och det säger så oerhört mycket om Luleå. Man är SÄMST i serien i PP men ÄNDÅ så leder man SHL med fyra poäng. Luleå bygger sitt spel på att vara bäst i defensiven och där är man verkligen överlägsna. Seriens absolut bästa BP och Luleå är totalt överlägset det lag som släppt in minst mål. Jag kan inte se hur Linköping ska komma igenom detta megaförsvar samtidigt som deras offensiv också är mycket vass. Luleå är dessutom tillsammans med Frölunda seriens bästa lag på hemmais, möjligheterna att vinna denna match med minst två mål är mycket goda.

Linköping ligger på tolfte plats i SHL endast en poäng före BOTTENLAGEN Leksand och Oskarshamn. Hittills har man gjort en makalöst svag säsong. Jag tror ändå att Linköping tillslut kommer lyckas att knipa en tolfteplats som sämst, men säsongen är fortfarande under all kritik. Linköping har dessutom varit helt genombedrövliga den senaste tiden i SHL. Fem av fem förluster i de fem senaste matcherna. Jag har oerhört svårt att se Linköping kunna stå upp i en sån här typ av match mot ett mycket tungt Luleå. Spelet känns bra.

Match: Luleå - Linköping
Spel: Luleå -1.5
Odds: 1.91
Insats: Flat
Bolag: Bethard , SpeedyBet , FastBet
Spelstopp: 15.15 Lördag

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip