Luleå har matchboll på hemmaplan då man har 3-1 i matcher mot gästande Örebro, och här tror jag att man punkterar matchserien.

Luleå vann det senaste mötet med 1-2 på bortais där man visade upp ett bra försvarsspel, något som även fungerar i samtliga matcher mot Örebro.
Ser man till de fyra matcherna man spelat så har man endast släppt in fyra mål under ordinarie tid, vilket är starka papper.
Detta är dock inte bara försvararnas förtjänst, utan Lassinatti har även han varit väldigt bra mellan stolparna.

Pontus Andreasson fortsätter att imponera då han senast stod för båda målen i matchen, och han är nu uppe i 6+1 på de fyra matcherna. Tillsammans med spelgeniet Omark så utgör man ett ständigt hot för motståndarna, men det finns massor av kvalitet i laget, och nu på hemmais tror jag att man vinner och tar sig vidare till nästa runda.

Örebro ligger illa till då man efter förlusten senast bara är en match från att åka ur slutspelet, så läget är verkligen knivigt.
Senast var både Kovacs och Audette petade och det försvagar såklart offensiven en hel del, och här återstår det att se om de är tillbaka i spel.
Att det är bortaplan nu är dock ett klart minus då man inte alls varit lika framgångsrika på resande fot, och ser man till grundserien så kom bara 30 av de 81 poängen på bortaplan.

Örebro har haft det väldigt tufft framåt mot ett starkt Luleå och även om det finns skickliga spelare i laget som Abols och Öberg så har man inte kunnat utmana fullt ut, och här är känslan att säsongen tar slut för laget.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

TV: Helgens bästa spel bjuder på en allsvensk dubbel!




This is the stats tab
This is the post tip