Dags för åttondelsfinalerna i SHL att dra igång där lagen gör upp i bäst av 3, och jag har hittat ett spel i matchen mellan Luleå och Oskarshamn.

Luleå slutade på en tiondeplats i tabellen och knep således den sista platsen, och man hade tre poäng tillgodo på HV71.
I grundseriens sista match kom man till spel med massor av juniorer så det blev inte oväntat förlust mot Malmö med 1-3 och känslan var att man ville undvika Leksand som man förlorat samtliga matcher mot, något man också lyckades med.

En tiondeplats är dock svagt med tanke på att man hade klart mer förväntningar inför säsongen och det är den svaga offensiven som varit en stor orsak då man gjort minst antal mål av samtliga lag, och trots en bra defensiv har man inte lyft, vilket även kan ställa till med problem i denna matchserien.

Oskarshamn kunde inte hålla sin kvartsfinalplats då man avslutade grundserien på ett riktigt blekt sätt, och på de sex sista matcherna tog man vara en seger.
Senast hade man saken i egna händer men då förlorade man mot ett HV71 som redan hade missat slutspel, och även om man skapade lägen fick man inte in pucken bakom en bra Ortio i gästernas kasse.

I grunden har man dock sylvass spets i Oksanen, Smejkal, Suomela och Karlkvist där samtliga slutade topp-10 i poängligan, och de två sistnämnda i topp, så man har betydligt starkare offensiv än hemmalaget, och kommer bara toppspelarna upp i nivå kan man helt klart skrälla trots bortais.

Jag har inte alls varit såld på Luleå under säsongen och visst kanske man ska vara favoriter på hemmais, men spetsen hos gästerna är sylvass, och Oskarshamn ska inte vara helt avsågade här, speciellt då man vunnit de två sista matcherna lagen emellan.

Speltips: 2 och jag investerar 1u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip