Dags för den tredje kvartsfinalen mellan Luleå och Växjö. Detta är dödens måstematch för Växjö eftersom man ligger under med 2-0 i matchserien. Jag tror verkligen att detta kommer bli en match med oerhört mycket fart i och över 4.5 mål till 2.25 hos Bethard eller FastBet är verkligen ett måstespel i mina ögon. Efter 4-4 senast så tror jag det absolut finns goda möjligheter att över 4.5 mål kan spräckas, den spelas givetvis med en flatinsats.

Som sagt, det är vinna eller försvinna för Växjö som nu ligger under med 2-0 i matcher efter att ha åkt på en makalöst tung förlust på hemmais senast efter att man haft ledningen i matchen tre gånger. Den sista gången man hade ledningen senast så var man bara 75 sekunder ifrån att ha 1-1 i matchserien. Men efter att Larsson kvitterat och Olausson avgjort i förlängningen ser läget minst tungt ut för Växjö.

I den första matchen mellan dessa två lag var det en hel del utvisningar, men det dog av inför den andra matchen. Hade denna matchserie stått 1-1 så hade jag inte tyckt att överspelet sett lika fint ut. Men med tanke på att Växjö mer eller mindre måste vinna denna match så tycker jag möjligheterna till att se en hel del mål är överhängande. Växjö kommer inte vinna mot Luleå genom att spela en defensiv hockey, därav tror jag det kommer bli en fartfylld batalj under tisdagen.

Jag kan tänka mig att Växjö är oerhört frustrerade att ligga under med 2-0 i matcher och därav kommer det bli en makalös offensiv samt troligen en hel del utvisningar. Ingen av dessa lag är vassa i powerplay, men om utvisningarna börjar rulla in så finns trots allt möjligheten där för mål. Jag tror det kommer bli ovanligt mycket utvisningar och därav känns spelet bra.

Hälften av matcherna mellan dessa två lag har slutat med över 4.5 mål. Den här gången tror jag möjligheterna är ännu bättre än i de andra sex matcherna. Över 4.5 mål till 2.25 känns som ett kanonspel.

Match: Luleå - Växjö
Spel: Över 4.5 mål
Odds: 2.25
Insats: Flat
Bolag: Bethard , FastBet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip