Kvartsfinalserien mellan Luleå och Växjö rullar vidare, och här har jag svårt att se ett annat utfall än senast.

Luleå slutade tia i grundserien och vägen till kvartsfinal togs via en åttondelsfinal där man slog ut Oskarshamn med 2-1 i matcher där det avgjordes i förläning.
I den första matchen mot Växjö på bortais blev man fullständigt överkörda då man bara fick iväg nio skott på mål under hela matchen, och att det bara slutade 2-0 kan man tacka Lassinatti för då han gjorde en kanonmatch.

Nu väntar hemmaplan men det lär knappast hjälpa om man inte höjer sig flera nivåer här.
Dessutom har man backen Jonathan Andersson skadad vilket man helt klart inte har råd med, och man känns aningen för tunna för att kunna störa seriesegrarna Växjö.

Växjö klassen bättre

Växjö spelade ihop 102 poäng i grundserien vilket räckte till att sluta i topp, tre poäng före Skellefteå.
Defensivt har man varit ruskigt starka då man släppt in minst antal mål av samtliga lag, och man visade även i den första kvartsfinalen att defensivt håller toppklass då man höll nollan.
Bortais är heller inget större hinder då man var ligans starkaste bortalag i grundserien.

Samtidigt som man har en grymt stark defensiv finns det kvaliteter offensivt i Rosen och Blichfeld samtidigt som Kossila var tillbaka senast. Visst ser man ut att sakna Sexton och Lundberg, men truppen håller en hög nivå, och man bör ha goda chanser även på bortaplan.

Luleå hade inte ens chans senast och här tror jag återigen Växjö visar att man är klassen bättre, och jag går på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip