Läningstorsdag och denna gång vänder vi kappan ner till Malmö där Färjestad kommer på besök. Det är två lag med en dålig trend som kommer till spel, men här kommer vi återigen lägga mycket fokus på Malmös skadelista den senaste tiden. Färjestad lär vara löjligt revanschsugna efter platt fall senast.

Malmös kris har säkert ingen undgått de senaste veckorna. Deras skadelista har varit enorm och man har sedan detta uppdagades förlorat fyra raka matche, men även åtta av de tio senaste matcherna totalt. Nu ska det sägas att den har minskat med tiden såklart och till matchen mot Färjestad så återkommer Kim Rosdahl också. Då är det bara Janne Kuokkanen och Albert Sjöberg kvar på den för tillfället korta listan. Det är dock ett jätteavbräck att Kuokkkanen inte spelar då han är lagets stora stjärna och pelare. Utan honom är man väldigt tunna offensivt med tanke på att han kanske varit kanske hela SHLs bästa spelare den här säsongen. De måste börja vinna, men jag tycker Malmö är ett riktigt trött lag utan Janne K.

Ett hungrigt Färjestad att vänta?

Färjestad har också blandat och gett den senaste tiden och 0-3 förlusten mot Timrå hemma var den andra matchen av de tre senaste som laget blev nollade offensivt. Det är väldigt ovanligt med tanke på den offensiv som FBK besitter. Chanser fanns dock och det känslan är att man bara behöver en islossning för att få det att släppa litegrann.
Oavsett så lär det vara ett hungrigt och revanschsuget gäng som åker ner till Malmö. Flera av Färjestads ledande stjärnor har fått varva på bänken de senaste matcherna och lär vara tillbaka på ett jäkla spelhumör skulle jag tro. Färjestad är ett energifyllt lag och den energin har inte funnits där sista tiden, men jag räknar kallt med att man krämar ur varenda muskel för den här matchen och tar hem tre poäng till Värmland.

På pappret är man ett klart bättre lag än Malmö och är man påkopplade så vinner man den här matchen. Malmö har varit såpass lama den sista tiden och mot ett taggat FBK så bör man få det väldigt tufft, trots att man har fördelen av att spela på hemmais. Jag testar raka tvåan till oddset 1.87 hos ComeOn med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip