Det är fredagsmatch i SHL mellan Malmö och Rögle, ett hett derby mellan i vanliga fall två ganska jämna lag. Men så har det verkligen inte sett ut denna säsongen. Rögle har varit mycket mycket bättre än Malmö och jag tycker att man ska vinna detta derby också. Motivationen bör dessutom vara lite högre om bortalaget som har lite mer att spela för än hemmalaget Malmö. Jag kommer att spela Rögle att vinna matchen under ordinarie tid till 2.1 gånger pengarna hos Bethard , spelet tas med en flatinsats.

Malmö kommer till matchen med en helt makalös form. Malmö har sju raka segrar, någonting som ingen kunde förutspå att det skulle hända. Malmö har verkligen spelat över sin förmåga ett bra tag nu och det kommer ta slut förr eller senare, inget lag är nog så sugna att sätta stopp för det som Rögle heller. Malmö har genom denna totala poängskörd tagit 20/21 möjliga poäng i de senaste sju matcherna och har givetvis gjort ett jätteskjut i tabellen. Nu ligger man på en tionde och sista slutspelsplats, men den är oerhört stabil, det är mer eller mindre ingen risk för Malmö att tappa den placeringen, så man har inte supermycket att spela för. Dessutom kan man känna sig lite mätta efter alla dessa segrar på slutet.

Rögle kommer till matchen som fortsatta serieledare, men det är verkligen inte med en stor marginal som man leder serien. Man leder serien med endast en poäng och har samtidigt så matcher mer spelade än Växjö som ligger tvåa. Om Rögle ska lyckas vinna serien så måste man nog gå rent i de sista matcherna och det vet man om. Dessutom är man givetvis oerhört sugna att knäppa derby-motståndare Malmö på näsan och förstöra deras fina vinstsvit. Rögles form är inte direkt något att hurra över, man hade två raka segrar men i sin senaste match så föll man mycket oväntat mot Linköping med 3-5. Nu måste man vinna om man ska ha en chans att vinna grundserien, Rögle är det bättre laget och 2.1 gånger pengarna är i högsta laget.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip