Innan landslagsuppehållet så återstår en match i SHL och den spelas mellan Malmö och Skellefteå. Matchen spelas idag med tanke på att det var Melodifestivalen i Malmö igår, men i övrigt inga konstigheter. Min tanke direkt här är ganska tråkig, men tvåan ligger nära till hands och jag gillar vad jag ser av Skellefteå.

Malmö har helt klart höjt sig de senaste matcherna om man jämför med de senaste veckornas misär när man hade en hel drös med skador. Många har kommit tillbaka och den man egentligen bara väntar på är Janne Koukkanen. I vilket fall så har andra klivit fram. Carl Persson är den som utmärkt sig mest skulle jag säga och han har varit otroligt het den senaste tiden. På de tre senaste matcherna har han gjort 5+2 och det har också resulterat i tre raka segrar. Han kommer garanterat att vara en av de viktigaste i Malmö även idag, men räcker det mot ett starkt Skellefteå är frågan?

Skellefteå är bäst i SHL

För tillfället så är SAIK det bästa laget i mitt tycke i hela SHL. Man är otroligt stabila från match till match och plumpen senast mot Modo känns bara som en tillfällighet. Insatsen var inte dålig på något vis utan man fick bara inte in pucken i mål bakom en storspelande Olle Eriksson-Ek. Idag tar man nya tag söderut i landet och känslan på förhand är som jag skrev rätt tråkig. Man är stora favoriter i SHL-mått mätt, men det är också väldigt befogat skulle jag säga.

Skellefteå var otroligt ineffektiva under stor del av den första halvan av säsongen. Det var nästan skrämmande dåliga siffror. Tittar man på det defensiva samt målvaktsspelet från framförallt Linus Söderström så har det varit superstabilt genomgående under hela säsongen. Någonstans i mitten vände det och kanske var det Andreas Johnsons intåg som satte igång maskineriet. De har tre riktigt bra femmor och fortsätter man på samma vis så kommer man vara ett av lagen som absolut utmanar om ett SM-guld i vår.

Oddset kanske inte lockar många, men min känsla är stabil här och den känns lika stabil som Skellefteå känns som lag just för stunden. Raka tvåan betalar en bit under dubbla degen, men det känns som det mest vettiga spelet i denna match. Oddset 1.90 finner ni hos bet365 denna gång och spelas med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip