Minnesota Wild - Edmonton Oilers

Goalies: Dubnyk (probable) vs Talbot (probable)

Minnesota Wild ställs i natt mot Edmonton Oilers och kan vid vinst i natt mer eller mindre säkra sin slutspelsplats i årets Stanley Cup. Med andra ord kommer laget vara väldigt taggade att slutföra jobbet som man misslyckades med senast borta mot Dallas Stars. Som sagt föll Minnesota mot samma Dallas Stars som man dagarna innan besegrat övertygande på hemmais. Det var en tuff match men som sagt så är helt enkelt Minnesota ett betydligt bättre hemmalag än borta. Dallas som är hemmastarka är ingen lätt uppgift även om man inte hade något att spela om. Den största förlusten från den matchen var inte poängen i sig utan Minnesota tappade sin stjärnback och nyckelspelare Ryan Suter i matchen och han kommer missa resten av grundserien vad jag förstod det som. Mycket tungt vilket givetvis påverkar laget negativt.

Edmonton Oilers är i år ett lag som hade höga förväntningar på sig men hela laget underpresterade hela säsongen utom just Connor McDavid. Utan honom måste jag säga att Oilers hade varit den sämsta laget i NHL i år då jag verkligen är besviken på deras insats i år. Jag tror man är medvetna om detta och kommer ladda om till nästa säsong och kan absolut vara med i slutspelssnacket då men i år känns det som laget tagit semester redan. Man har 4 raka förluster och senast föll man mot Calgary Flames. En match där McDavid inte riktigt briljerade i och då vinner helt enkelt inte Edmonton.

I natt återvänder Minnesota till trygga Xcel Energy Center där laget är starka 26-6-8 i år. Som sagt är Minnesota ett helt annat lag hemma än borta och med tanke på att man mer eller mindre säkrar en slutspelsplats vid vinst här tror jag chanserna till vinst är höga. Edmonton är ett lag i mina ögon som är klassen sämre, och enda chansen till att man vinner här är om McDavid har en otroligt stark match. Detta vet givetvis Wild om och med tanke på att Suter saknas kommer man nog fokusera på att plocka bort McDavid med punkmarkeringar. Lyckas Wild med detta tror jag det bli en klar seger här och jag spelar därför

Match: Minnesota Wild - Edmonton Oilers
Spel: 1
Odds: 1.82
Insats: 4/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip