Minnesota Wild - St Louis Blues

Goalies: Dubnyk (probable) vs Binnington (probable)

Hett möte i central division ikväll med tidig match klockan 21:00. Ett kämpande Minnesota Wild gästas av ligan hetaste lag St Louis Blues för en het tillställning.

Minnesota Wild krigar för att hitta en slutspelsplats. Det vanligtvis stabila laget ligger för tillfället på den sista Wild card-platsen, men laget har presterat dåligt på slutet vilket gjort att gapet ner till de andra jagande laget är mindre och mindre. Stora problemet för Wild på slutet har helt klart varit försvarsspelet då offensiven levererat men man släppt in alldeles för många enkla mål. Detta har kostar Wild segrar i sina två senaste matcher och laget har nu tre raka förluster och endast 3 vinster sina 10 senaste matcher. Senast föll man oväntat mot bortasvaga NJ Devils med 5-4 efter OT. En match man verkligen borde ha stängt. Efter en strålande inledning skaffade man sig en 2-0 ledning och i andra perioden ryckt man ifrån till 4-1. Detta såg stabil ut men sedan började misstagen komma. Man släppte in 2-4 precis innan perioden tog slut och sedan tog Devils över i tredje. Kvitteringen kom med 3 minuter kvar och man tog matchen till OT där Nico Hischier avgjorde.

St Louis Blues går just nu som tåget. Man såg innan jul ut att vara helt uträknade från slutspel då man knappt vann en match och laget stjärnor levererade knappt några poäng. Tarasenko var nere i tredjelinan och vände och det såg riktigt illa för Blues. Nu verkar man dock hittat spelet och man är ett helt annat lag. Man visar självförtroende och spelar mer eller mindre felfritt. Laget har radat upp hela 9 raka vinster vilket gör de till ligans formstarkaste lag och man jagar ikväll sin 10e raka vinst. Man är dock B2B efter en fantastisk insats senast mot Colorado Avalanche där man vann med 3-0. En jämn match men där Blues visade sig starkast i tredje perioden och stod för samtliga mål i slutet av matchen.

Som sagt är detta en matchup mellan två divisionsrivaler och det brukar alltid bli lite extra heta känslor när dessa lag möts. Man kan varandra innan och utan och jag tror det kan leda till en välspelad match. Det är inget snack om att Blues är bra just nu och även om man är B2B så tror jag man bör ha bra chans att vinna matcher. Dock är Wild desperata efter en seger och man har faktiskt spelat fint offensivt på slutet samtidigt som defensiven sviktat. Därför känns det som båda lagen kan få in en del puckar då Wild borde kunna utnyttja lite tröttare ben i Blues men där Blues är det bättre och formstarka laget.