Montreal Canadiens - Dallas Stars

Goalies: Niemi (probable) vs Lehtonen (probable)

Montreal Canadiens är inne i ett tufft spelschema och laget har haft det riktigt tungt på slutet med 4 raka förluster. Man spelade så sent som igår borta mot Columbus Blue Jackets där det blev överkörning och man föll med hela 5-2. Habs är som sagt inte bra i år och laget genomgår en omstrukturering. Trots att man tog ledningen igår mot Columbus visade man vilka brister man har och släppte ganska snabbt in 3 raka mål innan första perioden var över. Matchen avgjordes definitivt när B.Jenner gjorde 4-1 direkt i andra perioden.

Dallas Stars har en riktigt viktig match här i natt då man jagar slutspel och besitter just nu sista slutspelsplatsen i Western Conference då man har första Wild card. Man föll senast mot Pittsburgh Penguins med 3-1 och nu behöver man ta nya poäng då konkurrensen är extrem om de sista slutspelsplatserna. Colorado är endast 2 poäng bakom och i och ned att Blues vann mot Ducks igår så är Ducks 2 poäng efter och Blues endast 3 poäng efter. Detta betyder att varje poäng kommer vara oerhört viktigt.

Som sagt med nattens förutsättningar så är alltså Montreal Canadiens B2B efter en svag insats igår mot Jackets. Man har visat upp flertalet gånger senaste veckorna att man har svag vinnarskalle då man inte kunde förvalta ledningar mot bland annat Tampa Bay. Dallas däremot är i ett prekärt läge där 2 poäng är ett måste. Man är på papperet betydligt bättre och har dessutom fått nån dags vila emellan och bearbeta förlusten mot Pens. Detta gör att jag tror på klar bortaseger i natt och nattens spel blir därför

Match: Montreal Canadiens - Dallas Stars