Mora och Kristianstad ska göra upp under fredagskvällen och här tror jag klart mest på hemmalaget.

Mora åkte på en 6-3 förlust senast mot Timrå, och det är absolut inget att skämmas över. Man gör ändå tre mål framåt, och man kan ta med sig en bra tredjeperiod från den matchen.
Innan dess hade man två raka segrar, så formen är fortfarande bra i laget. Här har man några spelare borta inför matchen samtidigt som Hilmersson ser ut att vara tillbaka.

I laget finns spets i Ljunggren. Persson och Wernblom, och samtliga stod för poäng i förra matchen.
Nu är det hemmaplan som gäller och där har man hunnit med fyra matcher, och det har slutat med två segrar.

Kristianstad ligger på plats tolv i tabellen då man spelat in elva poäng på elva matcher. Sju av dessa poäng har tagits på hemmaplan, och det på fem matcher. Senast blev det seger på just hemmaplan då man vann då mot AIK med 3-1, och där gjorde man två mål i powerplay samt ett mål i öppen kasse.

Nu är det bortaplan som gäller och det ser jag som ett klart minus då man inte alls fått det att stämma på resande fot, och man har bara tagit en seger på sex matcher.
Segern kom i premiären mot Väsby, ett lag som är bottentippade denna säsongen, och nu kommer man in i denna matchen med fem raka bortaförluster i bagaget.

Mora är det bättre laget i matchen och då Kristianstad visat upp ett svagt bortaspel så tror jag klart mest på Mora, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip