Dags för match nummer tre mellan Mora och Leksand. Som jag tycker att det såg ut i den förra matchen så tycker jag att Mora ska vara rätt klara favoriter till att vinna denna hemmamatch. Jag tycker att Mora att vinna under ordinarie tid till 1.94 hos Unibet är godkänt och kommer spela det med en flatinsats.

Mora kvitterade matchserien till 1-1 i den senaste matchen då man vann med 3-2 i Tegera Arena. Detta medför givetvis ett otroligt självförtroende inför kommande matcher men framförallt ett stort andrum. Hade man förlorat den matchen hade man legat under med 2-0 och då brinner det verkligen i knutarna. Nu kan man spela med ett helt annat lugn. Tvärt om är det för Leksand som hade "brutit" Mora på deras hemmais men sedan föll direkt på sin hemmais. Jag antar att man känner att man missade en stor chans att gå upp i tidig ledning i matchserien och kan tänka mig att man möjligen är en aning stressade nu.

I den förra matchen tyckte jag att Mora såg väldigt fina ut, men precis som i den första matchen så drog man på sig alldeles för mycket utvisningar. Håller man sig borta från utvisningsbåset så tycker jag att man ska ha väldigt goda möjligheter att vinna denna match. En man som verkligen stod ut i förra matchen är Moras målvakt Engstrand. Han var otroligt stabil matchen igenom, en väldigt viktig match för honom efter att ha släppt fem kassar i den första matchen. Tex i Leksands mål tycker jag inte alls såg lika stabil ut, det kan bli en avgörande faktor i morgondagens match.

Sen är det alltid såhär när lag som kommer från SHL möter lag som kommer från Hockeyallsvenskan, det är fördel för lagen som varit i SHL med tanke på att man matchats mot tuffare motstånd under hela säsongen och mest troligt utvecklats under säsongen mer än ett lag som spelat i HA.

Jag tror att Mora vinner och hoppas att vi får höra deras genialiska goalhorn många gånger i morgon.

Match: Mora - Leksand
Spel: Mora
Odds: 1.94
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.30

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip