Timrå har på senare tid haft trassligare bortamatcher än vad som väntar här, och gjort det väldigt, väldigt bra.
Seger borta mot Västerås, Oskarshamn och ett Rögle (efter förlängning) som verkligen var på gång då Timrå var där nere och vevade.
Nu senast så blev det dock ett halvt haveri då man bara fick med sig en poäng hemma mot Almtuna. Men om man inte bara stirrar sig blind på siffrorna så finns det faktiskt en annan sanning.
Timrå skapade under matchen dubbelt så många klara chanser mot vad man i normala fall gör i sina matcher (allt enligt tränarens ord i en värdelös videointervju på hemsidan), och det var ett smärre under att man inte avgjorde den här matchen under full tid.
Jag ger inte mycket för den förlusten, med andra ord.

Men, det kanske de allra mest intressanta gällande Timrå just nu. Det är tryggheten när man agerar borta. Och jag vill nog tro att det inte finns ett enda lag i Hockeyallsvenskan som kan visa upp samma fina statistik gällande bortaspelet över den senaste tiden som just Timrå.
Efter uppehållet i skarven november/december så har man en imponerande rad. EN förlust efter ordinarie tid på nio matcher.

Västerås - Timrå 2-3
Troja-Ljung… - Timrå 7-6 (sd)
Oskarshamn - Timrå 2-4
Rögle - Timrå 3-4 (sd)
Djurgården - Timrå 4-0
Karlskoga - Timrå 0-1
Södertälje - Timrå 1-3
Almtuna - Timrå 2-4
Malmö - Timrå 0-1

I min bok omöjligt att snacka bort den där bortaformen över så många matcher.
Den känslan Timrå har med sig till Mora stavas allt annat än ängslighet.
Skadeläget är dessutom bra. Hade några sjukdomar senast. men beräknas få tillbaka ett par gubbar. Bland annat Daniel Öhrn.

Mora har det värre på skadefronten, saknar en hel hop av spelare.
Nu fick man ändå vinna sist. Men det var i en bedrövlig tillställning hemma mot Södertälje. Ett Södertälje i en formdipp. Och ändå fick man bara med sig två poäng. Det säger lite om Mora för dagen.
Innan segern borta mot Almtuna näst senast var man faktiskt nollade i TRE raka matcher. På sex dagar och tre matcher gjorde man alltså noll mål. Det säger också en del. Men som nämnts, besvärande skadetrassel vilket gör att man inte kan kräva så mycket just nu.

2,85 på ett bortastarkt Timrå mot ett för dagen darrigt Mora. Nog är det lite för högt allt.

This is the stats tab
This is the post tip