Nashville Predators - Buffalo Sabres

Goalies: Rinne (probable) vs Hutton (probable)

Nashville Predators fortsätter ånga på och i natt gästas man av Buffalo Sabres i en intressant match.

Nashville Predators som blandat och gett på senare tid hittade äntligen spelet igen på hemmais och kommer från en riktigt övertygande vinst mot Chicago Blackhawks. En match som slutade 5-2 till hemmalaget och som i stort sätt avgjordes under första perioden. Preds som hade två rätt svaga insatser och förluster i ryggen där man bland annat blivit nollade mot Arizona Coyotes på hemmais var verkligen redo mot Hawks och man kom ut i första perioden i ett oerhört högt tempo. Detta klarade inte Hawks av att kontrollera och Preds gjorde tidigt både 1-0 och 2-0. Innan perioden var över hade Preds skaffat sig en stabil 4-1 ledning och Hawks fortsätter att vara under isen. Med en stabil 3-målsledning i ryggen kunde sedan Preds spela smart hockey och vann tillslut alltså med klara 5-2 i en komfortabel match.

Buffalo Sabres, laget som överraskat alla den här säsongen var inne i sitt såkallade ”livs stim” då man radade upp vinster. Efter att man inlett november med att vända flertalet underlägen mot lag så började även spelet komma och Sabres vann hela 10 raka matcher innan Tampa Bay Lightning bröt sviten. Därefter så följde Sabres upp förlusten med att förlora mot Florida Panthers och dessa förluster tycker jag är rätt väntade då Sabres spel inte varit allt för övertygande utan det varit deras moral och kämpaglöd och krigat hem segrarna för det föredetta jumbolaget. Sabres har med andra ord kommit ner på jorden igen och nu ställs man verkligen för en tuff match.

Båda lagen drog på sig skador senast mot sina respektive motståndare och två rätt stora sådana. Preda bästa forward Filip Forsberg missar nattens match men samtidigt så saknar Buffalo Sabres en av sina bästa spelare den här säsongen Jason Pominville. Connor Sheary som missat de senaste 3 matcherna för Sabres är game time decision för nattens match.

I mina ögon har Preds en bred trupp även med dessa skador och laget är ett av de bästa i ligan på hemmais. Ryan Hartman som varit fruktansvärt bra senaste matcherna spelar i topplinan med Ryan Johansen och Kevin Fiala vilket blir en intressant lina enligt mig. Även Tolvanen som är en oerhört stor talang gjorde sitt första NHL-mål senast mot Hawks vilket jag tror kan ge honom en självförtroende att växa.

Preds på hemmais är riktigt svårslagna och Sabres tycker jag kommit ner på jorden igen efter sin överprestation tidigare. Jag kommer därför backa hemmalaget här och nattens spel är

Match: Nashville Predators - Chicago Blackhawks
Spel: 1
Odds: 1.94
Insats: 4/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip