New Jersey Devils - Montreal Canadiens

Goalies: Kinkaid (probable) vs Price (probable)

Bottenlaget New Jersey Devils försöker i natt ta sig tillbaka till vinnarspåret efter en dålig period och frågan är om man kan göra det mot ett frustrerat Montreal Canadiens?

New Jersey Devils går tungt, vilket man gjort mer eller mindre hela säsongen. Inte mycket stämmer och man får allt som ofta lämna isen utan poäng. Laget har en del skadeproblem och frånvaron av stora stjärnor Taylor Hall gör att man saknar den spets som krävs för att vinna kontinueligt. Laget har 4 vinster senaste 10 matcher men kommer senast från en riktigt svagt insats i derbyt mot New York Rangers där man föll med 2-5. Devils var borta från matchen redan i första perioden där man blev totalt överkörda av ett vanligtvis svagt Rangers som saknade Zuccarello som var påväg till Dallas. Även utan deras stora spelfördelare så hade Rangers lekstuga och Devils var på hälarna. 0-3 i baken direkt efter första perioden var en uppförsback som var för brant och Rangers kunde senare ro hem matchen utan större beskymmer.

Montreal Canadiens är i en helt annan sits än Devils och laget har faktiskt en rimlig chans på slutspel. Man ligger 4a i divisionen och har dessutom första Wild Card platsen vilket betyder att man just nu är på slutspelsplats. Men det när enormt jämn och lag som Pittsburgh Penguins Buffalo Sabres och Philadelphia Flyers är strax bakom. Senast kommer Montreal från en mycket tung förlust i Kanadaderbyt mot Toronto Maple Leafs där man grämer sig enormt då man åkte hem med 0 poäng. Detta trots att man spelade exceptionellt bra och hade en 3-0 ledning i matchen. Allt detta tappade man i tredje perioden där Toronto alltså gjorde hela 4 mål och vände på matchen. Man måste dock notera att Toronto hade enormt flyt och 3-3 målet från Nylander var en sargstuds som är helt osannolik och bjöd Leafs tillbaka in i matchen. Utan den hade troligtvis Habs klarat av att ta minst poäng då man var det klart bättre laget över matchen.

Som sagt är det två lag som är i olika faser i säsongen. Habs måste fortsätta plocka poäng för att försvara sin slutspelsplats medan Devils är helt under isen, skadedrabbade och spelar allmänt dålig hockey. Montreal lär vara rejält taggade och revanschsugna att ta nya poäng efter att man gett bort båda senast mot Toronto och jag tror därför de har bra chans redan i natt. Jag kommer därför backa bortalaget och nattens spel blir

Match: New Jersey Devils - Montreal Canadiens