New Jersey Devils - Vancouver Canucks

Goalies: Blackwood (confirmed) vs Markström (probable)

Då är det dags att avsluta 2018 och i NHL så spelas det för fullt innan raketerna smäller av. Lagomt till nyårsmiddagen svensk tid har vi ett möte mellan New Jersey Devils och Elias Pettersson Vancouver Canucks.

New Jersey Devils har efter pangstarten på säsongen kommit ner på jorden och man hittade rätt snabbt sin normala nivå. Laget ligger nästsist i Metropolitan division och jag tror det blir tufft för Devils att nå slutspel i år. Problemet har varit laget usla spel on the road och man endast lyckats vinna 4 av de 19 matcher man spelat borta. Inget ok facit. Dock har ändå Devils varit helt okej på hemmais med 10-4-4 record. Ett stort problem för Devils har varit att man inte haft något utpräglad förstamålvakt den här säsongen då Schnieder slagits med skadeproblem och självförtroende i botten. Kinkaid har varit ok men är väldigt ojämn och nu har valet fallit på unga MacKenzie Blackwood. En talangfull målvakt som startat 3 gånger i år och nu tagit två raka vinster, och dessutom skaffat sig sin första NHL-nolla då han nollade Carolina Hurricanes i 2-0 segern senast. En match där Devils spelade bra trots att Canes var det lag som började bäst. Men ineffektivitet i avsluten tillsammans med en stabil Blackwood i mål gav Devils segern som straffade laget med ett mål shorthanded mot Carolinas usla powerplay.

Vancouver Canucks har varit som en berg och dalbana där man i början av säsongen körde över allt och alla för att på senare tid förlora mot allt och alla. Nu börjar man hitta formen igen och tagit hela 7 av de 10 senaste matcherna och senast slog man divisionsrivalerna Calgary Flames som toppar Pacific. En riktigt stark vinst där Elias Pettersson återigen glänste. Calgary var det klart bättre laget spelmässigt men Markström gjorde det bra och höll laget kvar. Man kom tillbaka från 2-1 underläge till 2-2 och tog matchen till OT där sedan Alex Edler avgjorde bara något sekunder in.

Om vi då tittar på kvällens match så kommer jag trots bra målvaktsspel senast för båda lagen plocka överspelet här. Som sagt så är Devils ett lag på hemmais som ändå presterar och man tog en fin vinst senast. MacKenzie höll nollan, något han inte kommer göra ikväll igen. Canucks kommer också från en imponerade vinst med bra form i ryggen. Pettersson är stekhet och Boeser vid hans sida kommer fortsätta servera honom puckar. Har svårt att se båda målvakterna spela såpass bra som man gjorde senast och vi får en 5.5 lina på matchen vilket är ovanligt den här säsongen då vi har det högsta målsnittet i ligan på vääääldigt länge. Jag tror vi har stor chans att se minst 6 mål i matchen och jag spelar därför

Match: New Jersey Devils - Vancouver Canucks
Spel: Ö5.5 mål
Odds: 1.83
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip