NY Islanders - Montreal Canadiens

Goalies: Halak (confirmed) vs Lindgren (confirmed)

New York Islanders börjar nog känna stressen inför slutspelsrushen nu när laget inte alls hittar de vinster som behövs för att ta de viktiga poängen för att nå slutspel. Ett mål som man förväntades nå inför säsongen. Än är det verkligen inte kört, men laget MÅSTE börjar vinna nu om man ska nå dit. Laget står på 4 raka förluster efter att man senast förlorat mot just nattens motstånd, Montreal Canadiens på bortais. En match som man inledde starkt och tog ledningen i via en solonummer av M.Barzal. Canadiens kom dock tillbaka starkt i andra perioden och drog ifrån från dödläget 1-1 till 3-1. Under tredje perioden försökte verkligen Islanders trycka på, men Canadiens backar och egentligen hela laget gjorde en heroisk insats då man täckte enormt många skott. Hela 36 st för att vara exakt. Därmed kunde man göra jobbet enkelt för Niemi som gjorde att man kunde hålla undan och ta 2 poäng.

Montreal Canadiens som alltså är nattens motståndare har egentligen gett upp säsongen då man likt NY Rangers satsar på att byta bort sina rutinerade veteraner för att skaffa sig bra draftpicks. Det kommer inte bli något slutspel för Montreal och även om det är professionella spelare är det aldrig lika roligt att spela hockey när man vet att ledningen inte själva tror på laget. Habs är trots allt usla 2-4-4 senaste 10 matcherna, men kommer alltså från en vinst mot just Islanders som jag beskrev ovan.

Montreal har under trading deadline bytt bort bland annat veteranan T.Plekanec vilket såklart är ett stort tapp. När jag kolla på laget så har man egentligen bara kvar en toppkedja och är väldigt tunna framåt. Backuppsättningen är bedrövlig på papperet med Shea Weber skadad och i natt kommer Charlie Lindgren få förtroende i mål. Islanders vet om att anledningen till att man förlorade senast var att man inte fick igenom skotten och jag räknar med att man kommer vara bättre på detta i natt. På hemmais är det alltid fullt ös för Islanders, och som jag sa innan så måste laget börja vinna om det ska bli slutspel i år. Jag tror därför hemmalaget bryter sin förlustsvit i natt mot ett tunt Montreal och spelar därför

Match: New York Islanders - Montreal Canadiens
Spel: 1 money line
Odds: 1.80
Insats: 3/7u
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip