Dags för match mellan superhaussade Örebro och Luleå. Jag tycker som sagt att hemmalaget Örebro har fått för fin stämpel på sig denna säsongen so far. Visst man har inlett serien på ett imponerande sätt poängmässigt, men det finns tydliga exempel på att det kanske gått lite för bra för Örebro. Jag tycker även att oddset på Örebro är alldeles för lågt inför denna match och kommer därför spela Luleå att vinna matchen till 2.38 gånger pengarna. Spelet hittas hos Betsafe och Nordicbet och spelas i vanlig ordning med en flatinsats.

Örebro har verkligen imponerat på många i inledningen av SHL. Man ligger på fjärde plats i tabellen med tolv inspelade poäng i de sex inledande omgångarna. Jag hävdar dock att Örebros poängskörd har varit lite i överkant av vad man har förtjänat. I min egna tabell där jag värderar hur många poäng som ett lag borde ha tagit hittills i serien så ligger Örebro på åttonde plats i serien samtidigt som Luleå ligger på andra plats i serien. Jag tycker Luleå är det klart starkare laget mellan dessa två, men oddsen är inte satta efter det. Jag tjatar om detta med publik, men det är något jag kommer hålla fast vid. Det är verkligen inte samma sak att spela på hemmais nu, ligger man under med 2-1 med 10 minuter kvar så får man inte alls samma stöd man hade fått om det stod flera tusen fans och skanderade klubbnamnet från läktaren. Det är andra tider nu och det måste läggas in i värderingen när vi tar spel.

Luleå har verkligen imponerat såhär långt och är absolut en av storfavoriterna att vinna SHL denna säsongen. Luleå inledde säsongen med fyra raka trepoängare, men i de två senaste omgångarna så har det blivit förluster mot svaga Djurgården och svaga Brynäs. Båda förlusterna kom efter övertid/straffar, så Luleå har fortfarande inte denna säsongen förlorat under ordinarie tid. Jag tror och tycker att Luleå ska ha mycket bra chans att vinna denna matchen under ordinarie tid då Luleå helt klart är det starkare laget och med en mycket större stabilitet än vad Örebro har. Bortalaget till 2.38 gånger pengarna hos Betsafe eller Nordicbet är ett fint spel.

Stort lycka till vid rygg!Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip