Nu ska det avgöras vilket lag mellan Oskarshamn och Luleå som kniper den sista kvartsfinalplatsen, och nedsläpp är 19.00 i Be-Ge Hockey Center.

Oskarshamn förlorade den första matchen på bortaplan där man dock hade en 1-3 ledning, men efter en tung avslutning på den andra perioden stod det 5-3 till Luleå, något man aldrig hämtade upp.
Senast var det dags för hemmaplan och det blev en tight match som man kunde vinna efter förlängning då Pilö avgjorde, och det trots att man såg betydligt tröttare ut än vad Luleå gjorde.

I matchen klev viktiga Karlkvist av, men under dagen kom besked om att jan kommer till spel. Segern bör ha gjort att hemmalaget kommer in i matchen med bäst positiv känsla, och nu när man får spela denna avgörande match på hemmais så kan man absolut vänta Luleå.

Luleå slutade som bekant efter Oskarshamn i tabellen och därav får man spela avgörandet på bortais, något som inte lär bli helt lätt mot ett Oskarshamn som lär ha fått tändvätska efter segern senast. Extra sur var förlusten då man i början av övertidsperioden såg klart piggare ut, men pucken ville inte in.

I mina ögon är laget inte på något sätt en guldkandidat även om det finns kvaliteter i bland annat Shinnimin som stod för en fin insats senast, och med en förlust i ryggen kan det smyga in sig en hel del nerver i truppen.

Oskarshamn kommer klart mer positiva efter avgörandet senast och med stöttning av hemmafansen tror jag man kniper kvartsfinalplatsen, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip