Almtuna var inför säsongen något hypat, det måste vi ändå säga. Vet att jag läste lite varstans att det var läge att passa sig för uppsalagänget den här säsongen, bland annat här från ansedda Hockeysverige.se:

"Vilka två lag hamnar i den hockeyallsvenska finalen?
- Jag tror att det blir AIK och Almtuna. AIK har på pappret det bästa laget och det känns som att dom kan komma att göra en bra säsong igen. Almtuna har haft ett jättestarkt maskineri under flera säsonger. Nu har varje pusselbit blivit lite bättre så jag tror att man kommer ha ett kanonlag"

Jag personligen trodde också att Almtuna skulle leverera bättre än vad man hittills har gjort. Lite skadetrassel kan säkert vara en förklaring till att man bara ligger på en niondeplats as we speak, men det är såklart inte hela sanningen.

Däremot så finns det en klart graverande anledning till att laget inte ligger högre än vad man ligger, och eftersom att det är välkänt att ishockeymatcher i dessa tider ofta avgörs i special teams, då är det här siffror som måste ge magknip hos varenda människa som är inblandad i Almtuna IS:

14 AIS 18 59 4 6.78 113:03 28:16 3

För att sammanfatta siffrorna för den nyvakne.
Almtuna är på plats 14 av 14 i power play. Med en procent på 6,78.
Näst sämsta lag? Björklöven. 15%. Dvs laget på 13:e plats i den ligan är dubbelt så bra (eller hälften så kass) som det sämsta.
Det säger lite om hur uselt Almtuna är i den kanske viktigaste spelformen. Det säger också att om inte det där förbättras radikalt, då kommer de inte att orka vara bland de åtta bästa lagen när serien är färdigspelad.
Om den här förbättringen kommer att inledas nu borta mot Oskarshamn?
Nja, det har jag ytterst svårt att föreställa mot då just IKO är ett av ligans allra bästa lag i box play. Näst bäst, för att vara exakt.
Ytterst dålig kombo för gästerna.

Formen är också kall
Fyra förluster på de fem senaste. Segern kom hemma mot ett Västervik som dagarna innan haft lite problem med spelare som varit ute och slirat med bilarna på fyllan och således inte var helt i harmoni just då.

Skillnad hos Oskarshamn som kommer med medvind i ryggen.
Nyligen sopade man till Timrå hemma med 5-2 så det ekade i laduväggarna innan man nu senast åkte upp och kvitterade SENT mot Modo för att sedan vinna på straffar. En moralhöjare som lär sitta kvar i skallarna så här tätt inpå nästa match (45 timmar).

Inga nya problem i hemmalaget som dessutom gjort lite till en vana att på slutet besegra just Almtuna.
Fyra senaste:

Almtuna v Oskarshamn 1-2
Oskarshamn v Almtuna 4-3
Almtuna v Oskarshamn 3-4
Oskarshamn v Almtuna 4-2

Gissade någonstans på 1,90-1,95. Fick 2,10. Den nyper jag på uppstuds.

This is the stats tab
This is the post tip