Skillnaden mellan lagen i denna åttondelsfinal har varit stor, och med 3-0 i matcher för Dinamo St Petersburg så är läget delikat inför match fyra som måste vinnas av Perm.

Perm slutade på den sista slutspelsplatsen i serien och man fick således möta det tuffaste motståndet direkt, vilket blev Dinamo St Petersburg som vann grundserien med tio poäng, och som även var 54 poäng före i tabellen. Man var bättre på hemmaplan under grundserien men nu när det är slutspel så gäller det att kliva fram, och gästerna har mer rutin än hemmalaget, vilket såklart spelar roll. I match ett så förlorade man med 3-2 efter en jämn match. Senare i match två lyckades man få med sig 4-4 efter ordinarie tid trots att skotten slutade med 41-25 till Dinamo St Petersburg. Nu senast var det första hemmamatchen och man tog ledningen i mitten av första för att sedan tappa till 1-1 rätt omgående, sedan var det Dinamo St Petersburg för hela slanten. Matchen slutade 2-6 och skotten 21-39 till gästerna.

Dinamo St Petersburg sitter på ett riktigt bra lag sett till seriens mått och man går såklart för att vinna titeln. Mycket i laget handlar om Shevchenko och Biryukov som också varit inblandad i de två första segrarna. I match tre som man vann med 2-6 så stod man för ett poäng var, och det var flera andra spelare som klev fram istället. Det står 3-0 i matcher för laget och här har man chansen att avgöra redan efter fyra matcher, och det är såklart något man siktar på, och med tanke på hur det sett ut i matcherna så bör hemmalaget vara ganska tröttkört då man fått slita mycket i egen zon i matcherna.

Detta tror jag gästerna tar hem, och skulle det nu bli tight i slutet av matchen så måste hemmalaget gå all in för att få in en eventuellt kvitteringspuck och då kan målvakten åka tidigt. Nu tror jag dock man vinner rätt bekvämt oavsett, men att ha den vetskapen som trygghet känns klart bra!

Speltips: 2 hcp -1,5 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip