Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins

Dags för rivalmöte igen mellan Philadelphia Flyers och Pittsburgh Penguins. Denna gång kommer matchen att spelas utomhus i Stadium Series, och matchen kommer spelas på Philadelphia Eagles hemmaarena Lincoln Financial Field.

Philadelphia Flyers som verkligen hade hittat formen igen hade hela 8 vinster på sina 10 senaste matchen innan man nu gjort två riktigt svaga matcher där man släppt in 5 mål i båda. Först 2-5 hemma mot B2B Tampa Bay som såklart är en tuff match, men där Flyers mer eller mindre sov bort matchen i första perioden. Senast mot Montreal borde man haft en rimlig chans men man ställde in skorna igen och Habs körde mer eller mindre över ett uselt Flyers. Samma misstag gjordes här och man låg under med 0-3 (igen) efter första perioden och det är inget lätt utgångsläge att komma tillbaka från.

Pittsburgh Penguins har denna säsong inte varit lika stabila som man varit de senaste åren och laget är faktiskt hotat i sin slutspelsplats. Många bra lag plockar poäng och Penguins måste börja hitta ett mer stabilt spel om det ska bli slutspel för Crosby och co. Senast blev man nollade hemma mot San Jose Sharks där man föll med 0-4 i en riktigt svag insats. Sharks satte ton direkt i matchen hade 1-0 efter mindre än 1 minut spelad. 2-0 samt 3-0 kom av bara farten och även om Penguins försöka komma tillbaka i matchen så kunde Sharks spela på sin tidiga ledning och släppte aldrig in Penguins i matchen.

Om vi går in på matchen i natt så är det ”hemmais” för Flyers även om matchen spelas utomhus. Detta kan ibland vara en nackdel då isen vanligtvis är lite sämre än inne i NHL-arenorna. Lägg där till att detta är en otroligt viktig match för båda lagen som där båda lagen haft svårt att hitta nät gör att jag tror vi kan få en målsnål match här. Brian Elliot ska vara tillbaka i mål för Flyers vilket ska ge laget mer stabilitet även om Carter Hart varit ok. Jag kommer iallafall plocka U6.5 mål till 1.90.