Skadeskjutna Philadelphia tar emot ett Pittsburgh med ett bra läge i truppen, och här tycker jag gästerna blir befogade favoriter.

Philadelphia fortsätter att ha det tufft och nu senast blev det en ny förlust även om man fick med sig poäng mot Washington, ett lag som dock har en del avbräck.
Detta var lagets åttonde raka förlust och på dessa matcher har det blivit tre poäng, så truppläget börjar ta ut sin rätt.

Just truppen håller i grunden inte någon högre nivå, och man är en bit ifrån de bästa lagen.
Laget har även flera tunga avbräck i bland annat Konecky som leder lagets interna poäng tillsammans med Hayes. Även spelare som Laughton, Van Riemsdyk, Couturier och Atkinson väntas missa matchen, så truppen är otroligt svag för tillfället, och här bryter man knappast förlustsviten.

Pittsburgh tog en fin skalp senast då man slog Calgary hemma med 2-1 efter straffar, och insatsen var bra. Detta var lagets fjärde raka seger där man bland annat slagit Minnesota och Winnipeg, lag som är klart bättre än motståndarna här.
Bortais gäller här till skillnad mot senast men det har man visat sig behärska då man vunnit fem av de sex senaste bortamatcherna, och man har tagit några tunga segrar mot Toronto och tidigare nämnda Minnesota.

Ser man på laget så har man fin spets i Crosby, Malkin, Rust, Guentzel och Rakell, så offensivt är man riktigt vassa.
Skadeläget är även det bra då man i princip har full trupp att tillgå då bara DeSmith är ett frågetecken, och här ska man vara numret större än hemmalaget.

Ett svagt och skadedrabbat Philadelphia tar emot ett klart bättre Pittsburgh som dessutom har ett bra skadeläget, en match som på förhand känns riktigt tuff för hemmalaget, och jag tror klart mest på bortaseger i matchen.

Sandström (Unconfirmed) - Jarry (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip