Pittsburgh Penguins - New York Islanders

Goalies: DeSmith (probable) vs Gibson (confirmed)

Pittsburgh Penguins kommer från en riktig skitmatch senast som man helst vill glömma så fort man kan. Laget föll med hela 8-4 mot Boston Bruins i en match där det verkade som båda lagen glömt sina målvakter inne i omklädningsrummet. Redan efter 35 sekunder fick vi se matchens första mål av Penguins som började starkt. Men Bruins svarade upp inom en minut. Sedan öste lagen på och det verkade som sagt som allt skulle gå in under kvällen. Efter de första 20 minuterna spelade så stod det osannolika 5-3 (!). Bruins fortsätta köra över ett helt förvirrat Penguins i andra och vann med 3-0. O.Maatta gjorde tredje periodens enda mål och fastställde slutresultatet 8-4.

NY Islanders trodde jag mycket på igår, men man visade återigen upp varför man inte är ett topplag i år. Försvarsspelet finns bara inte där och även om Montreal fick en drömstart på matchen igår efter en fantastisk styrning av Gallagher efter bara nån minut var Islanders spelmässigt såpass bra att man borde vunnit. 3-3 efter två perioder kändes helt okej, men laget kollapsade istället i tredje perioden och föll tillslut med klara 6-3 i en match där man var spelmässigt bättre.

I natt är alltså Islanders B2B och man måste ta poäng. Ändå kommer Christopher Gibson starta i mål för Islanders. En seger är ett måste eftersom man föll igår och tappade mark i slutspelsjakten, men man möter ett argt Penguins som verkligen inte kommer ge bort något gratis. Detta är en väldigt offensiv matchup på förhand som brukar bjuda på mycket mål och med nattens förutsättningar ser jag ingen anledning att det skulle skilja sig. Båda lagen kommer från usla insatser i försvaret och jag tror det fortsätter i natt. Två orutinerade målvakter i båda lagen mot två lag som har toppoffensiv. Nej detta borde bli en målfest. Jag kommer därför spela Ö6.0 mål här vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid exakt 6 mål inklusive övertid och straffar. (vinst vid 3-3 alltså)