Pittsburgh Penguins - New York Islanders

Goalies: Murray (probable) vs Lehner (probable)

Game 4 I natt när suveräna NY Islanders har läge att göra en så kallad sweep mot det rutinerade Pittsburgh Penguins. En matchserie som på förhand Penguins var favoriter i och de flesta trodde på Sidney Crosbys rutinerade manskap, men detta nya NY Islanders har verkligen motbevisat experterna.

Pittsburgh Penguins såg som sagt som favoriter i denna matchserien inför första rundan trots att man slutade 3 poäng efter Islanders i grundserien. De flesta tänkte att detta Penguins som allt som oftast brukar höja sig i slutspel skulle klara av att komma igenom Barry Trotzs organiserade försvarsspel, men det har verkligen inte skett i de första tre matcherna. Islanders har varit det bättre lagen i samtliga matcher och också vunnit välförtjänt. Senast inledde Penguins riktigt bra och tog också ledningen i matchen, och de flesta tänkte nog att vi skulle få se detta offensivt starka Penguins bara fortsätta mala på på hemmais. Istället fick man smaka på sin egna medicin när stekheta Jordan Eberle kvitterade bara minuten efter och efter det så var det bara Islanders. Man tog över kommandot och detta till vardags defensivt inriktade Islanders skapade mycket fina offensiva chanser och Penguins lyckades aldrig komma ur deras press. Slutresultatet? Klar 1-4 seger till Islanders som nu har 3 matchbollar i serien.

I natt är det alltså vinna eller försvinna för de rutinerade pingvinerna. Penguins har inte alls levt upp till förväntningarna, men man har rutin, och många spelare i laget som varit med förr. Jag ser att Penguins inte komma ha någon panik, och man är stabila till vardags på hemmais. Att svepa ett lag som har kapacitet att vinna Stanley Cup är mycket svårt och jag är rätt säker på att Islanders känns sig bekväma med situationen och även om man inte skulle vinna i natt så har man två hemmamatcher kvar. Vi kommer däremot ser ett mer desperat Penguins som kommer visa vinnarskalle i natt då allt annat vore patetiskt av detta gäng fullt av storstjärnor. Jag tror därför Penguins kommer hitta vad som krävs för att hålla serien vid liv och jag spelar därför

Match: Pittsburgh Penguins. -New York Islanders
Spel: 1
Odds: 2.05
Insats: 4/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip