Natten till söndag ska Pittsburgh försöka bryta sin negativa förlusttrend då Seattle kommer på besök i PPG Paints Arena, en uppgift man ska kunna lösa.

Pittsburghs förlusttrend förlängdes ytterligare efter förlusten mot Buffalo senast där siffrorna skrevs till 6-3, och man fallerade fullständigt i slutperioden då man släppte in fem mål.
Inför denna matchen har man nu förlorat sex raka matcher där man också släppt in en hel del mål. Nu har man dock fått ladda om då man haft spelledigt några dagar, och jag räknar med att man är rejält förberedda här.

Det ska även nämnas av fem av de sex förlusterna kommit på resande fot, och utanför egen borg har man haft det tufft då man bara tagit en seger.
På hemmais har man varit ett helt annat lag då man vunnit tre av fyra matcher samtidigt som man imponerat offensivt, och med spelare som Crosby, Rust, Letang och Malkin i laget så ska man vara numret större.
Blueger saknas samtidigt som Carter är tveksam.

Seattle har tagit tre raka segrar där man närmast kommer från en 0-4 seger mot Minnesota. I de övriga matcherna har man slagit Calgary samt denna matchens motståndare Pittsburgh, vilket är starka papper.
Man har dock presterat väldigt bra sett till spelarmaterialet, och detta blir ingen lätt match mot ett revanschsuget hemmalaget.

I laget har man skador på Driedger och Grubauer vilket gör att man har Jones och Daccord att tillgå i kassen, och det är inga stjärnor.
Man har även McCann borta som är en offensiv kugge samtidigt som Palat även han förväntas missa matchen, så det är en hel del frågetecken inför matchen.

Pittsburgh är väldigt starka på hemmaplan och mot ett Seattle som har en del tunga avbräck ska man ses med goda chanser att bryta sin förlustsvit, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

DeSmith (Unconfirmed) - Jones (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u
This is the stats tab
This is the post tip